Najlepsze przepisy 'zero waste' od znanych Kucharzy i od nas - Przepis w Garze

Nasze przepisy zero waste (Page 8)

  • Przepis na Dyniową lasagne z soczewicą
    Label
    W E G E

    Przepis na Dyniową lasagne z soczewicą (Forma 15 x 23 cm) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Dyniowa lasagne opiera się oczywiście na klasycznym przepisie na lazanię, który odpowiednio zmodyfikowałem – sos beszamelowy zamieniłem na dynię doprawioną gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem, a mięso mielone w sosie pomidorowym zamieniłem na czerwoną soczewicę. Rezygnując z dodawania sera do dyniowej lazanii znacząco ją odchudziłem.

  • Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli (400g) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Ze względu na charakterystyczny zapach świeżego czosnku do pasty dorzuciłem sporo natki pietruszki – dzięki niej można łatwo pozbyć się zapachu czosnku z ust.

  • Przepis na Ciasto bananowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Ciasto bananowe (Forma 30 x 12cm) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Chlebek bananowy to jeden z pierwszych deserów jakie nauczyłem się robić. Bardzo lubię przygotowywać takie ciasta z moimi dziewczynami.

  • Przepis na Chałkę z kruszonką
    Label
    W E G E

    Przepis na Chałkę z kruszonką (1,5 kg) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chałka sama w sobie ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Można jeść ją samą lub z masłem. Można posmarować miodem lub jak lubi Bogusia konfiturą i mascarpone.

  • Przepis na Pierogi z tartymi ziemniakami
    Label
    W E G E

    Przepis na Pierogi z tartymi ziemniakami (30szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pierogi z tartymi ziemniakami zasługują na wyróżnienie i popularyzację bo smakują wyśmienicie. Mają różne nazwy zależnie od regionu: „Podlaskie”, „oszukańce” czy „bociany”.

  • Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem
    Label

    Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    59,99  z VAT

    Schab to niezwykle popularne w naszym kraju mięso. Podane w towarzystwie szpinaku i jabłka trafi do podniebień zarówno zwolenników kuchni tradycyjnej jak i tych bardziej wymagających.

  • Przepis na Soczystą karkówkę duszoną w miodzie
    Label

    Przepis na Soczystą karkówkę duszoną w miodzie (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    54,99  z VAT

    Ładny kawałek tego mięsa daje całą masę możliwości od smażenia przez grillowanie po pieczenie. Dzisiejszy przepis to soczysta karkówka duszona w słodkim nektarze zwanym miodem.

  • Przepis na Tarte z boczkiem i porem "Quiche Lorraine"
    Label

    Przepis na Tarte z boczkiem i porem “Quiche Lorraine” (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Tarty i quiche cieszą się od zawsze powodzeniem. W przepisach brakuje bardzo smacznego tradycyjnego francuskiego QUICHE LORRAINE. Tarty z boczkiem i porem!

  • Przepis na Wołowinę z warzywami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    64,99  z VAT

    Wołowina z warzywami to prawdopodobnie nasze ulubione danie weekendowe. Choć wymaga trochę czasu to jednocześnie jest banalnie proste. Spodoba się każdemu kto nie do końca czuje wołowinę, można wstawić naczynie do zapiekania i w zasadzie o niej zapomnieć.

  • przepis na Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym. To danie można dowolnie modyfikować. Dodając podsmażoną cebulkę lub paprykę. Szczypiorek zamieniając na koperek itd.

  • przepis na pieczone udko z kurczaka
    Label

    Przepis na Udko pieczone w orientalnej marynacie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Moja propozycja na udko to aromatyczna marynata na bazie: sosu sojowego, miodu, sosu chilli i imbiru… brzmi dobrze? Wypróbujcie mój sprawdzony przepis na udko pieczone z kurczaka!

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.