Najlepsze przepisy 'zero waste' od znanych Kucharzy i od nas - Przepis w Garze

Nasze przepisy zero waste

Najlepsze przepisy ‘zero waste’ od znanych Kucharzy i Blogerów

Wybieraj spośród sprawdzonych przepisów od najlepszych Kucharzy i blogerów.

Zamów idealną ilość wysokiej jakości produktów.

Gotuj w domu bez marnowania żywności!

  • Przepis na Lina po francusku – duszony w białym winie
    Label

    Przepis na Lina po francusku – duszony w białym winie (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    99,99  z VAT

    Razem z moją mamą na niedzielny obiad postanowiłyśmy przygotować lina. Był bardzo delikatny, z pysznym sosem z żurawiną. Jest to dobry pomysł na danie dla osób z założenia nie jadających ryb, ponieważ dzięki duszeniu w winie, utracił specyficzny mulisty zapach.

  • przepis na pierś faszerowaną serem i warzywami
    Label

    Przepis na Pierś faszerowaną serem żółtym i warzywami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    W tym wypadku jest to szpinak, kolorowa papryka i wyraźny w smaku żółty ser. To szybkie, kolorowe i zdrowe danie. Nie będzie nam dzisiaj potrzebna patelnia, bo pierś jest zapiekana a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.

  • Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy
    Label

    Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Gulasz jest zainspirowany przepisem z kwestii smaku, jednak ja dodałam od siebie kilka składników i uważam, że wyszedł rewelacyjny – mięso było mięciutkie i idealnie doprawione.

  • Przepis na Gulasz afrykański
    Label
    W E G E

    Przepis na Gulasz afrykański (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Uwielbiam dania pachnące słońcem, szybkie w przygotowaniu, nieskomplikowane i pyszne. Ten gulasz w afrykańskim stylu jest słodko-ostry, z wyczuwalną nutą masła orzechowego i cynamonu. Papryczka chili nadaje temu daniu charakteru i świetnie równoważy słodki smak. Polecam spróbować wszystkim, którzy lubią szczyptę egzotyki w swojej kuchni.

  • Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki
    Label
    W E G E

    Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Ta masala to kolejne danie z serii „szybkie, proste, jednogarnkowe i pyszne” czyli takie, jakie lubię najbardziej. Gdy dołączą do tego egzotyczne, wyraziste smaki, to już w ogóle istne szaleństwo. „Garam masala” to w dosłownym tłumaczeniu „gorące przyprawy”.

  • Przepis na Kotlety z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarniku
    Label

    Przepis na Kotlety z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarniku (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Kotlety z warzywami, bardzo aromatyczne i do złudzenia przypominają smażone na patelni. Do tego dobra sałatka i sos czosnkowy to świetna propozycja na obiad.

  • Przepis na Kotlety z marchewki i kaszy gryczanej niepalonej
    Label
    W E G E

    Przepis na Kotlety z marchewki i kaszy gryczanej niepalonej (12 szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Myślałam o burgerach, ale bułek w domu brak, a piec samej mi się nie chciało. Stanęło na kotletach i sałatką z pomidora, ale jest pysznie. Jakiś rok temu mama znalazła kaszę gryczaną NIEpaloną – jest szarawa i nie ma tego smaku, który mi wcześniej tak nie pasował. Warto spróbować jeśli tak jak ja, nie mogliście się przekonać do jedzenia kaszy gryczanej palonej. A jest bardzo zdrowa i pełna składników odżywczych i witamin. Także tak, będzie to przepis na wegańskie kotlety z marchewki i kaszy gryczanej, opierający się na przepisie wspomnianej już wcześniej Jadłonomii, ale z drobnymi modyfikacjami.

  • Przepis na Plukkfisk - norweskie danie z ryby
    Label

    Przepis na Plukkfisk – norweskie danie z ryby (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    64,99  z VAT

    Jestem wielkim smakoszem ryb, ale to danie jest idealne dla osób, które ryb nie lubią. Jest to mieszanka gotowanej białej ryby, ziemniaków, boczku i beszamelu.

  • Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

  • Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry
    Label
    W E G E

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.

  • Przepis na Falafel
    Label
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

  • Przepis na Wegańskie klopsiki z tofu
    Label
    W E G E

    Przepis na Wegańskie klopsiki z tofu (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Piękna, rumiana skórka, która otacza miękki środek – niebo w gębie! Wegańskie pulpety wyśmienicie smakują w połączeniu z makaronem spaghetti i sosem pomidorowym.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.