Najlepsze przepisy 'zero waste' od znanych Kucharzy i od nas - Przepis w Garze

Nasze przepisy zero waste

Najlepsze przepisy ‘zero waste’ od znanych Kucharzy i Blogerów

Wybieraj spośród sprawdzonych przepisów od najlepszych Kucharzy i blogerów.

Zamów idealną ilość wysokiej jakości produktów.

Gotuj w domu bez marnowania żywności!

  • pączki pieczone przepis jakub kuroń
    Label
    W E G E

    Przepis na Pączki pieczone (20 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    19,90  z VAT

    Pyszne dietetyczne Pączki pieczone są kapitalną alternatywą dla tradycyjnych smażonych. Z naszym najlepszym przepisem udadzą się na 100%. Wypełnić możecie swoją ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem czekoladowym. My użyliśmy dżemu truskawkowego, a wierzch obsypaliśmy cukrem pudrem. 

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

  • Przepis na Kokosanki
    Label
    W E G E

    Przepis na Kokosanki (20szt) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Klasyka polskich wypieków, królują na naszych stołach i towarzyszą kawie od kilkudziesięciu lat. Nie ma w Polsce osoby, która kokosanek nie próbowała.

  • Przepis na Makaronowe muszle ze szpinakiem i ricottą
    Label
    W E G E

    Przepis na Makaronowe muszle ze szpinakiem i ricottą (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Makarony to mój sposób na szybki i smaczny obiad. Dziś muszle makaronowe nadziane szpinakiem i ricottą w sosie pomidorowym. Makaron ten można nadziać również mięsem mielonym wtedy będzie to danie bardziej sycące.

  • Przepis na Szarlotkę, apple pie
    Label
    W E G E

    Przepis na Szarlotkę, apple pie (Forma o śr. 24 cm) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Przepyszna szarlotka z kruchym maślanym ciastem i karmelizowanymi jabłkami. Rozpływa się w ustach i nie potrzebuje żadnego dodatku, choć Ja i tak lubię dodać kleks bitej śmietany.

  • Przepis na Sałatkę z kaszą pęczak z brukselką, szpinakiem i serem feta
    Label
    W E G E

    Przepis na Sałatkę z kaszą pęczak z brukselką, szpinakiem i serem feta (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Tak zasmakowało mi ostatnie połączenie z kaszą że powstało podobne danie ale z brukselką, bo to na nią teraz sezon.

  • Przepis na Babeczki "cupcakes’y" z masłem orzechowym i lukrem
    Label
    W E G E

    Przepis na Babeczki “cupcakes’y” z masłem orzechowym i lukrem (18szt) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Zawsze zachwycałam się tak ślicznie wyglądającymi cupcakes’ami na zdjęciach i w amerykańskich filmach. Wreszcie nadarzyła się okazja żeby po raz pierwszy spróbować je zrobić i podarować jako urodzinowy prezent. Były przepyszne, choć kto za lukrem nie przepada lepiej niech zrobi bez niego, ponieważ razem babeczki są baaardzo słodkie. O i jeszcze jedno. Od dawna zastanawiałam się czemu istnieje podział na muffiny i cupcakesy. Doszperałam się i mogę się z wami podzielić wiedzą – obie babeczki swoją historię rozpoczynają w Stanach Zjednoczonych, różnica tkwi w składnikach oraz sposobie przyrządzania – muffiny zawierają w sobie olej, a ciasto wyrabia się dość niedbale – nie dbając o podział na składniki suche i mokre – wszystko miesza się razem. Natomiast cupcakes’y są z dodatkiem masła, które ucieramy, dzięki czemu zyskują delikatną, puszystą konsystencję. Nie jestem w stanie powiedzieć czy bardziej smakują mi jedne czy drugie babeczki – jednego jestem pewna – słodkości nigdy dość!

  • Przepis na Kremową zupę z cukinii
    Label
    W E G E

    Przepis na Kremową zupę z cukinii (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Erasmus w Szwecji? Polecam dla osób, które nie boją się ciemności i zimna. Dziś po raz pierwszy od ponad tygodnia wyszło słońce. Zazwyczaj jest pochmurno – szaro buro i ponuro. Dlatego też mimo, że na ogół nie przepadam za zupami, mam tu na nie wielką ochotę. Razem z Sofią, moją współlokatorką z Hiszpanii, próbujemy poprawić sobie humor i rozgrzać się razem gotując. Tym razem zupa z cukinii z przepisu jej mamy, bo jest smaczna, rozgrzewająca, szybka do przygotowania i tania (co na tutejsze warunki, jest ważnym kryterium).

  • Przepis na Ciasto bananowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Ciasto bananowe (Forma 30 x 12cm) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Chlebek bananowy to jeden z pierwszych deserów jakie nauczyłem się robić. Bardzo lubię przygotowywać takie ciasta z moimi dziewczynami.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.