Najlepsze przepisy 'zero waste' od znanych Kucharzy i od nas - Przepis w Garze

Nasze przepisy zero waste

Najlepsze przepisy ‘zero waste’ od znanych Kucharzy i Blogerów

Wybieraj spośród sprawdzonych przepisów od najlepszych Kucharzy i blogerów.

Zamów idealną ilość wysokiej jakości produktów.

Gotuj w domu bez marnowania żywności!

  • pączki pieczone przepis jakub kuroń
    Label
    W E G E

    Przepis na Pączki pieczone (20 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    19,90  z VAT

    Pyszne dietetyczne Pączki pieczone są kapitalną alternatywą dla tradycyjnych smażonych. Z naszym najlepszym przepisem udadzą się na 100%. Wypełnić możecie swoją ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem czekoladowym. My użyliśmy dżemu truskawkowego, a wierzch obsypaliśmy cukrem pudrem. 

  • Przepis na Brownie z fasoli i bananów
    Label
    W E G E

    Przepis na Brownie z fasoli i bananów (Forma 30 x 14 cm) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Roślinna wersja Brownie. Możesz się nim zajadać bez wyrzutów sumienia, bo składa się z samych zdrowych składników. Jest bardzo smaczne, a fasola w tym przepisie jest właściwie niewyczuwalna.

  • Przepis na Kokosanki
    Label
    W E G E

    Przepis na Kokosanki (20szt) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Klasyka polskich wypieków, królują na naszych stołach i towarzyszą kawie od kilkudziesięciu lat. Nie ma w Polsce osoby, która kokosanek nie próbowała.

  • Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

  • Przepis na Czekoladowy krem z czerwonej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Czekoladowy krem z czerwonej fasoli (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Czekoladowy mus z czerwonej fasoli, czyli półpuste kalorie – jest trochę klasycznych słodyczy, czyli czekolady, ale jest też pożywna czerwona fasola, która zawiera sporo białka i błonnika.

  • Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą
    Label
    W E G E

    Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Zupa z soczewicy to cudowna mieszanka smaków i zapachów – słodycz marchewki, kwaśny smak soku z cytryny, aromat świeżo zmielonego kuminu – po prostu pycha!

  • Przepis na Bułki hamburgerowe
    Label

    Przepis na Bułki hamburgerowe (9 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Te bułki są rewelacyjne bo miękkie i puszyste. Podpieczone świetnie nadają się do hamburgerów. Koniecznie posypane muszą być sezamem bo to oryginalna bułka hamburgerowa.

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

  • Przepis na Szarlotkę, apple pie
    Label
    W E G E

    Przepis na Szarlotkę, apple pie (Forma o śr. 24 cm) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Przepyszna szarlotka z kruchym maślanym ciastem i karmelizowanymi jabłkami. Rozpływa się w ustach i nie potrzebuje żadnego dodatku, choć Ja i tak lubię dodać kleks bitej śmietany.

  • Przepis na Babeczki "cupcakes’y" z masłem orzechowym i lukrem
    Label
    W E G E

    Przepis na Babeczki “cupcakes’y” z masłem orzechowym i lukrem (18szt) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Zawsze zachwycałam się tak ślicznie wyglądającymi cupcakes’ami na zdjęciach i w amerykańskich filmach. Wreszcie nadarzyła się okazja żeby po raz pierwszy spróbować je zrobić i podarować jako urodzinowy prezent. Były przepyszne, choć kto za lukrem nie przepada lepiej niech zrobi bez niego, ponieważ razem babeczki są baaardzo słodkie. O i jeszcze jedno. Od dawna zastanawiałam się czemu istnieje podział na muffiny i cupcakesy. Doszperałam się i mogę się z wami podzielić wiedzą – obie babeczki swoją historię rozpoczynają w Stanach Zjednoczonych, różnica tkwi w składnikach oraz sposobie przyrządzania – muffiny zawierają w sobie olej, a ciasto wyrabia się dość niedbale – nie dbając o podział na składniki suche i mokre – wszystko miesza się razem. Natomiast cupcakes’y są z dodatkiem masła, które ucieramy, dzięki czemu zyskują delikatną, puszystą konsystencję. Nie jestem w stanie powiedzieć czy bardziej smakują mi jedne czy drugie babeczki – jednego jestem pewna – słodkości nigdy dość!

  • Przepis na Serowe oponki karnawałowe
    Label

    Przepis na Serowe oponki karnawałowe (35 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Karnawał w pełni, do tłustego czwartku jeszcze kilka dni, ale w tym okresie warto sobie pozwolić na “małe co nieco”. Oponki są proste i szybkie w przygotowaniu, a najsmaczniejsze są lekko ciepłe i świeżutkie. 

  • Przepis na Wege rosół
    Label
    W E G E

    Przepis na Wege rosół (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Spróbujcie wege wersji rosołu, a zapewniam Was, że nie będziecie chcieli wracać do tego mięsnego.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.