Najlepsze przepisy 'zero waste' od znanych Kucharzy i od nas - Przepis w Garze

Nasze przepisy zero waste

Najlepsze przepisy ‘zero waste’ od znanych Kucharzy i Blogerów

Wybieraj spośród sprawdzonych przepisów od najlepszych Kucharzy i blogerów.

Zamów idealną ilość wysokiej jakości produktów.

Gotuj w domu bez marnowania żywności!

  • Przepis na Lina po francusku – duszony w białym winie
    Label

    Przepis na Lina po francusku – duszony w białym winie (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    99,99  z VAT

    Razem z moją mamą na niedzielny obiad postanowiłyśmy przygotować lina. Był bardzo delikatny, z pysznym sosem z żurawiną. Jest to dobry pomysł na danie dla osób z założenia nie jadających ryb, ponieważ dzięki duszeniu w winie, utracił specyficzny mulisty zapach.

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

  • Przepis na Gulasz afrykański
    Label
    W E G E

    Przepis na Gulasz afrykański (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Uwielbiam dania pachnące słońcem, szybkie w przygotowaniu, nieskomplikowane i pyszne. Ten gulasz w afrykańskim stylu jest słodko-ostry, z wyczuwalną nutą masła orzechowego i cynamonu. Papryczka chili nadaje temu daniu charakteru i świetnie równoważy słodki smak. Polecam spróbować wszystkim, którzy lubią szczyptę egzotyki w swojej kuchni.

  • Przepis na Falafel
    Label
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

  • Przepis na Szisz kebab
    Label

    Przepis na Szisz kebab (10 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    59,99  z VAT

    Podaję polane sosem czosnkowym, który uzyskujemy przez wymieszanie podanych składników… do tego jeszcze ryż basmati albo chlebek pita.

  • Przepis na Kurczaka pieczonego
    Label

    Przepis na Kurczaka pieczonego – nasz ulubiony (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    54,99  z VAT

    Jestem przekonany, że gdyby amerykański Dzień Dziękczynienia miał miejsce w naszej ojczyźnie na świeczniku byłby kurczak.

  • Przepis na Pieczone arabskie pulpety
    Label

    Przepis na Pieczone arabskie pulpety (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    49,99  z VAT

    Dziś przygotowałam dla Was troszkę inną wersję pulpetów, mianowicie będą to pulpety po arabsku, czyli bardzo aromatyczne i pełne korzennych smaków. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a idealnie pasuje do niego ryż ugotowany na sypko.

  • Przepis na Wegańską zupę z kiszonych ogórków
    Label
    W E G E

    Przepis na Wegańską zupę z kiszonych ogórków/zupę ogórkową (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Dziś na blogu zagościła kwaskowa zupa ogórkowa. Do wywaru wystarczy tylko dodać starte kiszone ogórki i, jeśli lubicie kwaśne zupy, nieco soku z ogórków. Wtedy należy uważać z ilością soli, bo z reguły sok jest bardzo słony.

  • Przepis na Śledzia w soku z cytrusów z czarnuszką i żurawiną
    Label

    Przepis na Śledzia w soku z cytrusów z czarnuszką i żurawiną (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    49,99  z VAT

    Dziś zapraszam Was na przepis autorstwa Jagny Niedzielskiej, który został przez nas nieco zmodyfikowany. Jest to śledź w soku z cytrusów z czarnuszką i żurawiną. Zaskakujące połączenia? Tak, ale baaaardzo pyszne!

  • Przepis na Makaronowe muszle ze szpinakiem i ricottą
    Label
    W E G E

    Przepis na Makaronowe muszle ze szpinakiem i ricottą (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Makarony to mój sposób na szybki i smaczny obiad. Dziś muszle makaronowe nadziane szpinakiem i ricottą w sosie pomidorowym. Makaron ten można nadziać również mięsem mielonym wtedy będzie to danie bardziej sycące.

  • Przepis na Zupe-krem z dyni
    Label
    W E G E

    Przepis na Zupe-krem z dyni (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Własne eksperymenty wychodzą najsmaczniej, jak już kiedyś pisałam. Poprzednia zupa była bez smaku, kolejna dużo za ostra jak dla mnie, no i nareszcie udało mi się zrobić zupę delikatnie słodką a zarazem lekko pikantną. Jeśli ktoś lubi pikantne smaki to może podwoić dawkę pieprzu, ostrej papryki i curry. Jak dla mnie jest wystarczająco i na prawdę pysznie. A już powoli poddawałam się i myślałam, że nie da się zrobić dobrej, smacznej dyni.

  • Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej
    Label
    W E G E

    Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej – bezglutenowe (20 szt) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.