Nasze przepisy zero waste

Najlepsze przepisy ‘zero waste’ od znanych Kucharzy i Blogerów

Wybieraj spośród sprawdzonych przepisów od najlepszych Kucharzy i blogerów.

Zamów idealną ilość wysokiej jakości produktów.

Gotuj w domu bez marnowania żywności!

  • pączki pieczone przepis jakub kuroń
    W E G E

    Przepis na Pączki pieczone (20 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    19,90  z VAT

    Pyszne dietetyczne Pączki pieczone są kapitalną alternatywą dla tradycyjnych smażonych. Z naszym najlepszym przepisem udadzą się na 100%. Wypełnić możecie swoją ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem czekoladowym. My użyliśmy dżemu truskawkowego, a wierzch obsypaliśmy cukrem pudrem. 

  • Przepis na Brownie z fasoli i bananów
    W E G E

    Przepis na Brownie z fasoli i bananów (Forma 30 x 14 cm) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Roślinna wersja Brownie. Możesz się nim zajadać bez wyrzutów sumienia, bo składa się z samych zdrowych składników. Jest bardzo smaczne, a fasola w tym przepisie jest właściwie niewyczuwalna.

  • Przepis na Lina po francusku – duszony w białym winie (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    99,99  z VAT

    Razem z moją mamą na niedzielny obiad postanowiłyśmy przygotować lina. Był bardzo delikatny, z pysznym sosem z żurawiną. Jest to dobry pomysł na danie dla osób z założenia nie jadających ryb, ponieważ dzięki duszeniu w winie, utracił specyficzny mulisty zapach.

  • Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Gulasz jest zainspirowany przepisem z kwestii smaku, jednak ja dodałam od siebie kilka składników i uważam, że wyszedł rewelacyjny – mięso było mięciutkie i idealnie doprawione.

  • Przepis na Gulasz afrykański
    W E G E

    Przepis na Gulasz afrykański (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Uwielbiam dania pachnące słońcem, szybkie w przygotowaniu, nieskomplikowane i pyszne. Ten gulasz w afrykańskim stylu jest słodko-ostry, z wyczuwalną nutą masła orzechowego i cynamonu. Papryczka chili nadaje temu daniu charakteru i świetnie równoważy słodki smak. Polecam spróbować wszystkim, którzy lubią szczyptę egzotyki w swojej kuchni.

  • Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki
    W E G E

    Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Ta masala to kolejne danie z serii „szybkie, proste, jednogarnkowe i pyszne” czyli takie, jakie lubię najbardziej. Gdy dołączą do tego egzotyczne, wyraziste smaki, to już w ogóle istne szaleństwo. „Garam masala” to w dosłownym tłumaczeniu „gorące przyprawy”.

  • Przepis na Pierś faszerowaną serem żółtym i warzywami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    W tym wypadku jest to szpinak, kolorowa papryka i wyraźny w smaku żółty ser. To szybkie, kolorowe i zdrowe danie. Nie będzie nam dzisiaj potrzebna patelnia, bo pierś jest zapiekana a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

  • Przepis na Plukkfisk – norweskie danie z ryby (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    64,99  z VAT

    Jestem wielkim smakoszem ryb, ale to danie jest idealne dla osób, które ryb nie lubią. Jest to mieszanka gotowanej białej ryby, ziemniaków, boczku i beszamelu.

  • Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

  • Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry
    W E G E

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.

  • Przepis na Falafel
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.