Przepis na Zupe krem z kalafiora (5 porcji) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Zupe krem z kalafiora (5 porcji) | zero waste

Przepis na Zupe krem z kalafiora (5 porcji) | zero waste

24,99  z VAT

W skrócie:

Rewelacyjna, kremowa zupa z kalafiora, z dodatkiem koperku i curry. Szybki i prosty obiad, który każdemu zasmakuje.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 5
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 500 g kalafiora świeżego lub mrożonego, 3 średniej wielkości ziemniaki, 1 pietruszka, 1/2 cebuli, 1 cm świeżego imbiru, 2 ząbki czosnku, Włoszczyzna na 3 szklanki bulionu, 1 łyżeczka curry, 1 pęczek świeżego koperku
Opis:

Rewelacyjna, kremowa zupa z kalafiora, z dodatkiem koperku i curry. Szybki i prosty obiad, który każdemu zasmakuje.


Składniki w Twoim pudełku:


500 g kalafiora świeżego lub mrożonego; 3 średniej wielkości ziemniaki; 1 pietruszka; 1/2 cebuli; 1 cm świeżego imbiru; 2 ząbki czosnku; Włoszczyzna na 3 szklanki bulionu; 1 łyżeczka curry; 1 pęczek świeżego koperku


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Sól, pieprz, olej.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1208

Białko: 74g

Węglowodany: 130g

Tłuszcze: 47g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 5 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Zupe krem z kalafiora

Name: Zupa krem z kalafiora

Author: Jedzeniowy - Jakub Zieliński

Description: Rewelacyjna, kremowa zupa z kalafiora, z dodatkiem koperku i curry. Szybki i prosty obiad, który każdemu zasmakuje.

Total Time: 30M

Type: obiad

Recipe Yield: 5

Recipe Ingredients: 500 g kalafiora świeżego lub mrożonego, 3 średniej wielkości ziemniaki, 1 pietruszka, 1/2 cebuli, 1 cm świeżego imbiru, 2 ząbki czosnku, Włoszczyzna na 3 szklanki bulionu, 1 łyżeczka curry, 1 pęczek świeżego koperku

Calories: 1208

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą
    Label
    W E G E

    Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Zupa z soczewicy to cudowna mieszanka smaków i zapachów – słodycz marchewki, kwaśny smak soku z cytryny, aromat świeżo zmielonego kuminu – po prostu pycha!

    Przepis na Focaccie z oliwkami
    Label
    W E G E

    Przepis na Focaccie z oliwkami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw.

    Przepis na Zupe krem z brokułów
    Label
    W E G E

    Przepis na Zupe krem z brokułów (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na krem brokułowy jest zaskakująco banalny – wystarczy zalać przesmażone warzywa bulionem, ugotować do miękkości i zblendować – zupa brokułowa gotowa!

    Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli (400g) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Ze względu na charakterystyczny zapach świeżego czosnku do pasty dorzuciłem sporo natki pietruszki – dzięki niej można łatwo pozbyć się zapachu czosnku z ust.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.