Przepis na Żeberka pieczone (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Żeberka pieczone (4 porcje) | zero waste

Przepis na Żeberka pieczone (4 porcje) | zero waste

Kategoria:

54,99  z VAT

W skrócie:

Połączenie sosu sojowego (za którym jak już pewnie zdążyliście zauważyć przepadam), wędzonej papryki, czosnku i miodu sprawia, że ślinka cieknie już przy marynowaniu mięsa.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 1,5 kg żeberek wieprzowych, 1 łyżka słodkiej papryki wędzonej, 1/2 łyżeczki chilli w proszku, 6 ząbków czosnku, 100 g miodu, 100 ml jasnego sosu sojowego
 zł
Opis:

Połączenie sosu sojowego (za którym jak już pewnie zdążyliście zauważyć przepadam), wędzonej papryki, czosnku i miodu sprawia, że ślinka cieknie już przy marynowaniu mięsa. Jedynym czasochłonnym procesem jest pieczenie ale polecam ten sposób, żeberka długo pieczone, zdążą przejść przyprawami i będą się rozpadać w dłoniach.

Składniki w Twoim pudełku:


1,5 kg żeberek wieprzowych; 1 łyżka słodkiej papryki wędzonej; 1/2 łyżeczki chilli w proszku; 6 ząbków czosnku;100 g miodu; 100 ml jasnego sosu sojowego


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Sól.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 5392,9kcal

Białko: 233,9g

Węglowodany: 111,8g

Tłuszcze: 440,8g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

przepis na żeberka pieczone

Name: Żeberka pieczone

Author: Jakub Kuroń

Description: Połączenie sosu sojowego, wędzonej papryki, czosnku i miodu sprawia, że ślinka cieknie już przy marynowaniu mięsa. Czasochłonnym procesem jest pieczenie ale polecam ten sposób, żeberka długo pieczone, zdążą przejść przyprawami i będą się rozpadać.

Total Time: 6H

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 1,5 kg żeberek wieprzowych, 1 łyżka słodkiej papryki wędzonej, 1/2 łyżeczki chilli w proszku, 6 ząbków czosnku, 100 g miodu, 100 ml jasnego sosu sojowego

Calories: 5392,9

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Kluski śląskie
    Label
    W E G E

    Przepis na Kluski śląskie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    To najszybszy i najprostszy przepis na kluski śląskie. Zdradziła mi go babcia pochodząca z Prudnika, więc zna się na rzeczy.

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

  • Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

  • Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.

To może Ci się spodobać

    Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem
    Label

    Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    59,99  z VAT

    Schab to niezwykle popularne w naszym kraju mięso. Podane w towarzystwie szpinaku i jabłka trafi do podniebień zarówno zwolenników kuchni tradycyjnej jak i tych bardziej wymagających.

    przepis na pierś faszerowaną serem i warzywami
    Label

    Przepis na Pierś faszerowaną serem żółtym i warzywami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    W tym wypadku jest to szpinak, kolorowa papryka i wyraźny w smaku żółty ser. To szybkie, kolorowe i zdrowe danie. Nie będzie nam dzisiaj potrzebna patelnia, bo pierś jest zapiekana a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.

    Przepis na Chałkę z kruszonką
    Label
    W E G E

    Przepis na Chałkę z kruszonką (1,5 kg) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chałka sama w sobie ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Można jeść ją samą lub z masłem. Można posmarować miodem lub jak lubi Bogusia konfiturą i mascarpone.

    przepis na Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym. To danie można dowolnie modyfikować. Dodając podsmażoną cebulkę lub paprykę. Szczypiorek zamieniając na koperek itd.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.