Przepis na Wołowinę z warzywami (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Wołowinę z warzywami (4 porcje) | zero waste

Przepis na Wołowinę z warzywami (4 porcje) | zero waste

Kategoria:

64,99  z VAT

W skrócie:

Wołowina z warzywami to prawdopodobnie nasze ulubione danie weekendowe. Choć wymaga trochę czasu to jednocześnie jest banalnie proste. Spodoba się każdemu kto nie do końca czuje wołowinę, można wstawić naczynie do zapiekania i w zasadzie o niej zapomnieć.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 1 kg wołowiny- antrykot, 1 cebula, 2 marchewki, 1 korzeń pietruszki, 1/4 korzenia selera, 400 g pomidorów z puszki, 100 g mąki pszennej, 2 łyżki powideł śliwkowych, 1 główka czosnku, kilka suszonych grzybów, 6 ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe
 zł
Opis:

Wołowina z warzywami to prawdopodobnie nasze ulubione danie weekendowe. Choć wymaga trochę czasu to jednocześnie jest banalnie proste. Spodoba się każdemu kto nie do końca czuje wołowinę, można wstawić naczynie do zapiekania i w zasadzie o niej zapomnieć. Po 3 godzinach kawałek wołowiny zamienia się w prawdziwe arcydzieło, pachnące pomidorami, śliwkami, leśnymi suszonymi grzybami i jest bajecznie miękkie. Już nigdy nie będziecie mieli problemu z gumowatą, czy żującą się wołowina. Ta potrwa wychodzi za każdym razem. Sprobuj nie pożałujesz!


Składniki w Twoim pudełku:


1 kg wołowiny- antrykot; 1 cebula; 2 marchewki; 1 korzeń pietruszki; 1/4 korzenia selera; 400 g pomidorów z puszki;100 g mąki pszennej;  2 łyżki powideł śliwkowych; 1 główka czosnku; kilka suszonych grzybów; 6 ziarenek ziela angielskiego;  3 liście laurowe;


Dodatkowo będziesz potrzebował:


200ml czerwonego wytrawnego wina, sól, pieprz, olej.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 2291

Białko: 232g

Węglowodany: 150g

Tłuszcze: 77g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

przepis na Wołowinę z warzywami

Name: Wołowina z warzywami

Author: Jakub Kuroń

Description: Wołowina z warzywami to prawdopodobnie nasze ulubione danie weekendowe. Choć wymaga trochę czasu to jednocześnie jest banalnie proste. Spodoba się każdemu kto nie do końca czuje wołowinę, można wstawić naczynie do zapiekania i w zasadzie o niej zapomnieć.

Total Time: 3H

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 1 kg wołowiny- antrykot, 1 cebula; 2 marchewki, 1 korzeń pietruszki, 1/4 korzenia selera, 400 g pomidorów z puszki, 100 g mąki pszennej, 2 łyżki powideł śliwkowych, 1 główka czosnku, kilka suszonych grzybów, 6 ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe

Sending
User Rating 5 (2 votes)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

  • Przepis na Kluski śląskie
    Label
    W E G E

    Przepis na Kluski śląskie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    To najszybszy i najprostszy przepis na kluski śląskie. Zdradziła mi go babcia pochodząca z Prudnika, więc zna się na rzeczy.

To może Ci się spodobać

    przepis na pierś faszerowaną serem i warzywami
    Label

    Przepis na Pierś faszerowaną serem żółtym i warzywami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    W tym wypadku jest to szpinak, kolorowa papryka i wyraźny w smaku żółty ser. To szybkie, kolorowe i zdrowe danie. Nie będzie nam dzisiaj potrzebna patelnia, bo pierś jest zapiekana a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.

    przepis na pieczone udko z kurczaka
    Label

    Przepis na Udko pieczone w orientalnej marynacie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Moja propozycja na udko to aromatyczna marynata na bazie: sosu sojowego, miodu, sosu chilli i imbiru… brzmi dobrze? Wypróbujcie mój sprawdzony przepis na udko pieczone z kurczaka!

    Przepis na Kurczaka pieczonego
    Label

    Przepis na Kurczaka pieczonego – nasz ulubiony (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    54,99  z VAT

    Jestem przekonany, że gdyby amerykański Dzień Dziękczynienia miał miejsce w naszej ojczyźnie na świeczniku byłby kurczak.

    Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem
    Label

    Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    59,99  z VAT

    Schab to niezwykle popularne w naszym kraju mięso. Podane w towarzystwie szpinaku i jabłka trafi do podniebień zarówno zwolenników kuchni tradycyjnej jak i tych bardziej wymagających.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.