Przepis na Wege rosół (6 porcji) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Wege rosół (6 porcji) | zero waste

Zobacz koszyk “Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki (4 porcje) | zero waste” został dodany do koszyka.

Przepis na Wege rosół (6 porcji) | zero waste

24,99  z VAT

W skrócie:

Spróbujcie wege wersji rosołu, a zapewniam Was, że nie będziecie chcieli wracać do tego mięsnego.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad
W pudełku: 1 kg marchwi; 0,5 kg pietruszki, 1 por, 1 mały seler, 1/4 główki białej kapusty, 1 cebula, kilka gałązek świeżego lubczyku, kilka kulek kolorowego pieprzu, 5 liści laurowych, kilka kulek ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki kurkumy, 5 łyżek sosu sojowego, natka pietruszki do dekoracji
Opis:

Niektórzy nie uznają nazwy wege rosół. Twierdzą, że jak rosół to nie wege i że te dwa słowa się wykluczają. W końcu rosół to wywar mięsno-warzywny, ja go nazywam zupa z trupa. Ale właściwie jak nazwać zupę, która w smaku i kolorze do złudzenia przypomina rosół? Co ważne, wege rosół ma jedną cechę, która zdecydowanie stawia go wyżej na piedestale niż tradycyjny rosół. Jest pozbawiony woni zmarłego zwierzęcia, która odkąd porzuciłam jedzenie mięsa, jest dla mnie bardzo wyczuwalna i budzi wstręt. Spróbujcie wege wersji rosołu, a zapewniam Was, że nie będziecie chcieli wracać do tego mięsnego.


Składniki w Twoim pudełku:

1 kg marchwi; 0,5 kg pietruszki; 1 por; 1 mały seler; 1/4 główki białej kapusty; 1 cebula; kilka gałązek świeżego lubczyku; kilka kulek kolorowego pieprzu; 5 liści laurowych; kilka kulek ziela angielskiego; 1/2 łyżeczki kurkumy; 5 łyżek sosu sojowego; natka pietruszki do dekoracji


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwa z oliwek, makaron nitki pszennym lub bezglutenowym, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1025

Białko: 44g

Węglowodany: 179g

Tłuszcze: 10g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 6 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Wege rosół

Name: Wege rosół

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Spróbujcie wege wersji rosołu, a zapewniam Was, że nie będziecie chcieli wracać do tego mięsnego.

Total Time: 1H30M

Type: obiad

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 1 kg marchwi; 0,5 kg pietruszki, 1 por, 1 mały seler, 1/4 główki białej kapusty, 1 cebula, kilka gałązek świeżego lubczyku, kilka kulek kolorowego pieprzu, 5 liści laurowych, kilka kulek ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki kurkumy, 5 łyżek sosu sojowego, natka pietruszki do dekoracji

Calories: 1025

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

    Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami
    Label
    W E G E

    Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Szparagi to jedno z moich ulubionych warzyw. Lubię je jeść ugotowane na parze, czy zapieczone pod wegańskim beszamelem. Jako dodatek do sałatek smakuje równie dobrze.

    Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej
    Label
    W E G E

    Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej – bezglutenowe (20 szt) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie.

    Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni
    Label
    W E G E

    Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Z kilku warzyw możesz ugotować wielki gar leczo, który wyżywi rodzinę przez kilka dni. Z przygotowaniem leczo poradzi sobie każdy.