Przepis na Schab w aromatycznym sosie z pieczarkami (4 porcji) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Schab w aromatycznym sosie z pieczarkami (4 porcji) | zero waste

Zobacz koszyk “Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste” został dodany do koszyka.

Przepis na Schab w aromatycznym sosie z pieczarkami (4 porcji) | zero waste

44,99  z VAT

W skrócie:

Schab z warzywami świetnie pasuje do ziemniaków i klusek. Bardzo aromatyczny sos i miękkie rozpływające się mięso to największa jego zaleta.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Obiad
W pudełku: 7 kotletów schabowych pokrojonych na grubość ok 2 cm, 1 cebula, 1 marchewka, 1/4 selera, 1/2 pora (jasnozielona część), 8 pieczarek + 2 pieczarki do przysmażenia na koniec, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, liście laurowe, ziele angielskie, suszony lubczyk, papryka słodka, majeranek, olej
 zł
Opis:

Schab z warzywami świetnie pasuje do ziemniaków i klusek. Bardzo aromatyczny sos i miękkie rozpływające się mięso to największa jego zaleta.


Składniki w Twoim pudełku:

7 kotletów schabowych pokrojonych na grubość ok 2 cm; 1 cebula; 1 marchewka; 1/4 selera; 1/2 pora (jasnozielona część); 8 pieczarek + 2 pieczarki do przysmażenia na koniec; 1 łyżka posiekanej natki pietruszki; liście laurowe; ziele angielskie; suszony lubczyk; papryka słodka; majeranek

Dodatkowo będziesz potrzebował:


Sól, pieprz, olej.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1295;5

Białko: 147,9

Węglowodany: 63,8

Tłuszcze: 53,4

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 6 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Schab w aromatycznym sosie z pieczarkami

Name: Schab w aromatycznym sosie z pieczarkami

Author: Pysznie Czy Przepysznie - Monika Molecka

Description: Schab z warzywami świetnie pasuje do ziemniaków i klusek. Bardzo aromatyczny sos i miękkie rozpływające się mięso to największa jego zaleta.

Total Time: 1H

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 7 kotletów schabowych pokrojonych na grubość ok 2 cm, 1 cebula, 1 marchewka, 1/4 selera, 1/2 pora (jasnozielona część), 8 pieczarek + 2 pieczarki do przysmażenia na koniec, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, liście laurowe, ziele angielskie, suszony lubczyk, papryka słodka, majeranek, olej

Sending
User Rating 5 (2 votes)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

  • Przepis na Kluski śląskie
    Label
    W E G E

    Przepis na Kluski śląskie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    To najszybszy i najprostszy przepis na kluski śląskie. Zdradziła mi go babcia pochodząca z Prudnika, więc zna się na rzeczy.

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

To może Ci się spodobać