Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem (4 porcje) | zero waste

Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem (4 porcje) | zero waste

Kategoria:

59,99  z VAT

W skrócie:

Schab to niezwykle popularne w naszym kraju mięso. Podane w towarzystwie szpinaku i jabłka trafi do podniebień zarówno zwolenników kuchni tradycyjnej jak i tych bardziej wymagających.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 250 g szpinaku świeżego, 1 duże jabłko, garść płatków migdałów, pół pęczka natki pietruszki, 100 g sera feta, kawałek schabu około 1 kg, 1 łyżka majeranku, 1 łyżka masła
 zł
Opis:

Jedno jest pewne, każdy dzień zaznaczony w kalendarzu na czerwono to powód do wspólnego świętowania przy stole. Często jesteśmy wtedy całą rodziną w domu, często też wpadają inni członkowie rodziny i możemy celebrować uroczyste niedzielne obiady. A jeśli o nich mowa jednym z dań idealnych na taką okazję jest prosty w przygotowaniu i smakowity schab faszerowany. To niezwykle popularne w naszym kraju mięso podane w towarzystwie szpinaku i jabłka trafi do podniebień zarówno zwolenników kuchni tradycyjnej jak i tych bardziej wymagających. Tymi drugimi są z całą pewnością moje dzieci, które jako fanki marynarza Popeya można przekonać do zjedzenia każdego dania z dodatkiem “magicznych” zielonych liści przynoszących nadludzką moc.


Składniki w Twoim pudełku:


1 cebula; 4 ząbki czosnku; 250 g szpinaku świeżego; 1 duże jabłko; garść płatków migdałów; pół pęczka natki pietruszki; 100 g sera feta; kawałek schabu około 1 kg; 1 łyżka majeranku; 1 łyżka masła


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwa z oliwek, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1821,7

Białko: 197,1

Węglowodany: 30,8

Tłuszcze: 100,7

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem

Name: Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem

Author: Jakub Kuroń

Description: Schab to niezwykle popularne w naszym kraju mięso. Podane w towarzystwie szpinaku i jabłka trafi do podniebień zarówno zwolenników kuchni tradycyjnej jak i tych bardziej wymagających.

Total Time: 2H

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 250 g szpinaku świeżego, 1 duże jabłko, garść płatków migdałów, pół pęczka natki pietruszki, 100 g sera feta, kawałek schabu około 1 kg, 1 łyżka majeranku, 1 łyżka masła

Calories: 1821,7

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

  • Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

  • Przepis na Kluski śląskie
    Label
    W E G E

    Przepis na Kluski śląskie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    To najszybszy i najprostszy przepis na kluski śląskie. Zdradziła mi go babcia pochodząca z Prudnika, więc zna się na rzeczy.

To może Ci się spodobać

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.