Przepis na Sałatkę z kaszy pęczak ze szparagami, papryką i czarną fasolą (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Sałatkę z kaszy pęczak ze szparagami, papryką i czarną fasolą (4 porcje) | zero waste

Zobacz koszyk “Przepis na Wege rosół (6 porcji) | zero waste” został dodany do koszyka.

Przepis na Sałatkę z kaszy pęczak ze szparagami, papryką i czarną fasolą (4 porcje) | zero waste

34,99  z VAT

W skrócie:

Moje dzisiejsze danie to pełnowartościowe białko w towarzystwie warzyw. Kasza w połączeniu z fasolą i warzywami zawiera wszystko, co ci jest potrzebne. To danie idealne na lunch lub kolację. Smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Możesz zabrać je ze sobą do pracy, a czas przygotowania to tylko 20 minut. Wypróbuj!

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Przekąska, Kolacja
W pudełku: 1 szklanka suchej kaszy pęczak, 1 pęczek szparagów, 1 puszka czarnej fasoli, 1 czerwona papryka, 1 mała cebula, 1 pęczek natki pietruszki, 6 suszonych pomidorów, 3 łyżki soku z cytryny
Opis:

Kulinarne wariacje ze szparagami w roli głównej bardzo mi się spodobały. Szparagi najlepiej przygotowywać na parze. Zachowają wtedy najwięcej swoich walorów zdrowotnych i smakowych. Moje dzisiejsze danie to pełnowartościowe białko w towarzystwie warzyw. Kasza w połączeniu z fasolą i warzywami zawiera wszystko, co ci jest potrzebne. To danie idealne na lunch lub kolację. Smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Możesz zabrać je ze sobą do pracy, a czas przygotowania to tylko 20 minut. Wypróbuj!


Składniki w Twoim pudełku:

1 szklanka suchej kaszy pęczak; 1 pęczek szparagów; 1 puszka czarnej fasoli; 1 czerwona papryka; 1 mała cebula;1 pęczek natki pietruszki; 6 suszonych pomidorów; 3 łyżki soku z cytryny


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwę z oliwek, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1003

Białko: 62g

Węglowodany: 168g

Tłuszcze: 5g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Sałatkę z kaszy pęczak ze szparagami, papryką i czarną fasolą

Name: Sałatka z kaszy pęczak ze szparagami, papryką i czarną fasolą

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Moje dzisiejsze danie to pełnowartościowe białko w towarzystwie warzyw. Kasza w połączeniu z fasolą i warzywami zawiera wszystko, co ci jest potrzebne.

Total Time: 30M

Type: kolacja

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 1 szklanka suchej kaszy pęczak, 1 pęczek szparagów, 1 puszka czarnej fasoli, 1 czerwona papryka, 1 mała cebula, 1 pęczek natki pietruszki, 6 suszonych pomidorów, 3 łyżki soku z cytryny

Calories: 1003

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Chlebek bananowy
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek bananowy (1 keksówka) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Chlebek bananowy to taki trochę chlebek, a trochę ciasto. Jeżeli masz ochotę na coś słodkiego, to jest to idealny deser, ale świetnie sprawdzi się również jako śniadanie.

    Przepis na Domową granolę
    Label
    W E G E

    Przepis na Domową granolę (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Domowa granola to najlepsza alternatywa dla gotowych mieszanek ze sklepu, słodzonych „dziwnymi” substancjami. Można ją wcinać na sucho, z mlekiem, jogurtem lub zmiksowanymi owocami.

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry
    Label
    W E G E

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.

    Przepis na Ostrą zupę meksykańska
    Label
    W E G E

    Przepis na Ostrą zupę meksykańska (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Latem nie unikam pikantnych przypraw, wręcz przeciwnie. Często gotuję pikantne dania, chyba nawet częściej niż zimą.