Przepis na Sajgonki (12 sztuk) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Sajgonki (12 sztuk) | zero waste

Przepis na Sajgonki (12 sztuk) | zero waste

39,99  z VAT

W skrócie:

Sajgonki jadłam pierwszy raz zagranicą i smakowało mi to bardzo. Mięsno- warzywny farsz zawinięty w papier ryżowy i smażony na oleju. Jest to taka moja wariacja na temat sajgonek. Z sosem słodkim chilli smakują rewelacyjnie.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Przekąska, Obiad, Kolacja
W pudełku: 12 arkuszy papieru ryżowego, 200 g mięsa mielonego drobiowego, 100 g kapusty pekińskiej, 50 g pora (jasnozielona część), 70 g marchewki, 50 g selera, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka tartego imbiru, 2 łyżeczki szczypiorku, 2 łyżki sosu sojowego, 100g makaronu ryżowego nitki (po namoczeniu)
Opis:

Sajgonki jadłam pierwszy raz zagranicą i smakowało mi to bardzo. Mięsno- warzywny farsz zawinięty w papier ryżowy i smażony na oleju. Jest to taka moja wariacja na temat sajgonek. Z sosem słodkim chilli smakują rewelacyjnie.


Składniki w Twoim pudełku:

12 arkuszy papieru ryżowego; 200 g mięsa mielonego drobiowego; 100 g kapusty pekińskiej; 50 g pora (jasnozielona część); 70 g marchewki; 50 g selera; 1 ząbek czosnku; 1 łyżeczka tartego imbiru; 2 łyżeczki szczypiorku;2 łyżki sosu sojowego; 100g makaronu ryżowego nitki (po namoczeniu)


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Olej, sól, pieprz, sos słodkie chili.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 930

Białko: 41,6

Węglowodany: 154,5

Tłuszcze: 15,9

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 12 sztuk.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Sajgonki

Name: Sajgonki

Author: Pysznie Czy Przepysznie - Monika Molecka

Description: Sajgonki jadłam pierwszy raz zagranicą i smakowało mi to bardzo. Mięsno- warzywny farsz zawinięty w papier ryżowy i smażony na oleju.

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 12 arkuszy papieru ryżowego, 200 g mięsa mielonego drobiowego, 100 g kapusty pekińskiej, 50 g pora (jasnozielona część), 70 g marchewki, 50 g selera, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka tartego imbiru, 2 łyżeczki szczypiorku, 2 łyżki sosu sojowego, 100g makaronu ryżowego nitki (po namoczeniu)

Calories: 930

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Kotlety z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarniku
    Label

    Przepis na Kotlety z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarniku (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Kotlety z warzywami, bardzo aromatyczne i do złudzenia przypominają smażone na patelni. Do tego dobra sałatka i sos czosnkowy to świetna propozycja na obiad.

    Przepis na Makaronowe muszle ze szpinakiem i ricottą
    Label
    W E G E

    Przepis na Makaronowe muszle ze szpinakiem i ricottą (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Makarony to mój sposób na szybki i smaczny obiad. Dziś muszle makaronowe nadziane szpinakiem i ricottą w sosie pomidorowym. Makaron ten można nadziać również mięsem mielonym wtedy będzie to danie bardziej sycące.

    Przepis na Schab w aromatycznym sosie z pieczarkami
    Label

    Przepis na Schab w aromatycznym sosie z pieczarkami (4 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Schab z warzywami świetnie pasuje do ziemniaków i klusek. Bardzo aromatyczny sos i miękkie rozpływające się mięso to największa jego zaleta.

    Przepis na Gulasz z szynki wieprzowej
    Label

    Przepis na Gulasz z szynki wieprzowej (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Aromatyczny, pełen zapachu grzybów sos a w nim kawałki mięsa. Nasz ulubiony obiad niedzielny do tego kluski i kapustka czerwona.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.