Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy (4 porcje) | zero waste

Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy (4 porcje) | zero waste

44,99  z VAT

W skrócie:

Gulasz jest zainspirowany przepisem z kwestii smaku, jednak ja dodałam od siebie kilka składników i uważam, że wyszedł rewelacyjny – mięso było mięciutkie i idealnie doprawione.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 500 g wołowiny na gulasz, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 300 g małych pieczarek, pół żółtej papryki, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka sosu Worcestershire, 1/2 łyżki miodu, 1 łyżka masła, 1 łyżka majeranku, 2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej, 1 i 1/4 łyżeczki czerwonej papryki ostrej, 1/2 łyżeczki brązowego cukru, 1 łyżeczka mąki pszennej
Opis:

Gulasz jest zainspirowany przepisem z kwestii smaku, jednak ja dodałam od siebie kilka składników i uważam, że wyszedł rewelacyjny – mięso było mięciutkie i idealnie doprawione. Naprawdę warto poczekać te kilka godzin, bo smak jest niezapomniany i doskonale poprawia humor.


Składniki w Twoim pudełku:

500 g wołowiny na gulasz; 1 duża cebula; 3 ząbki czosnku;300 g małych pieczarek; pół żółtej papryki; 2 łyżki sosu sojowego; 1 łyżeczka sosu Worcestershire; 1/2 łyżki miodu; 1 łyżka masła; 1 łyżka majeranku; 2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej; 1 i 1/4 łyżeczki czerwonej papryki ostrej; 1/2 łyżeczki brązowego cukru; 1 łyżeczka mąki pszennej


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwe, sól, pieprz, 1/2 szklanki ciemnego piwa.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1125,3

Białko: 124,9g

Węglowodany: 53,1g

Tłuszcze: 45,8g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy

Name: Rozgrzewający gulasz wołowy

Author: ramydada - Weronika Woźniak

Description: Gulasz jest zainspirowany przepisem z kwestii smaku, jednak ja dodałam od siebie kilka składników i uważam, że wyszedł rewelacyjny.

Total Time: 1H45M

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 500 g wołowiny na gulasz, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 300 g małych pieczarek, pół żółtej papryki, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka sosu Worcestershire, 1/2 łyżki miodu, 1 łyżka masła, 1 łyżka majeranku, 2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej, 1 i 1/4 łyżeczki czerwonej papryki ostrej, 1/2 łyżeczki brązowego cukru, 1 łyżeczka mąki pszennej

Calories: 1125,3

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

To może Ci się spodobać

    Przepis na Drożdżowe racuchy
    Label
    W E G E

    Przepis na Drożdżowe racuchy (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Miałam to szczęście mieć 3 babcie (a w zasadzie licząc prababcię to 4). Każda potrafiąca wspaniale gotować, a co najważniejsze każda umiała gotować coś zupełnie innego. Babcia Krysia była najlepsza do racuchów i ciast drożdżowych. Często zimą (pewnie na ferie, choć tego już nie pamiętam) przyjeżdżała do nas z dziadkiem żeby się mną zająć jak rodzice byli w pracy i smażyła dla dziadka i dla mnie drożdżowe racuchy właśnie. Pamiętam jak się nimi zajadaliśmy. Po tygodniowym pobycie u nas, mi przybywało tak pewnie z 5 kilo więcej, choć i tak dzieckiem byłam okrąglutkim. Takich racuchów nie jadłam od bardzo dawna, ale ostatnio naszła mnie wielka na nie ochota. Niestety Babcia nie zdążyła nauczyć mnie robić swoich placków, co zresztą starała się później zrobić moja ciotka, która z nią na co dzień kucharzyła. Ten przepis jest jednak zaczerpnięty z książki Pawła Małeckiego “Cukiernia Lidla”. Dobrze, że przemyślałam wcześniej sprawę i podwoiłam ilość składników, ponieważ przepis jest na 4 porcje, ale my najedliśmy się we dwoje (czyli zjedliśmy po 4 porcje na głowę, ale przecież racuchów nigdy za wiele)

    Przepis na Makaron z wędzonym łososiem w białym winie
    Label

    Przepis na Makaron z wędzonym łososiem w białym winie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Jeśli spędzacie jutrzejszy wieczór w domu, to to danie będzie idealne. Nie jest też trudne do przygotowania, więc możecie podesłać przepis swoim mężczyznom aby wykazali się w kuchni (jeśli oczywiście nie robią tego na co dzień). Makaron z wędzonym łososiem w białym winie.

    Przepis na Żurawinowe pancakes z migdałami
    Label
    W E G E

    Przepis na Żurawinowe pancakes z migdałami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Na leniwe niedzielne śniadanie ze słońcem, które wreszcie się pojawiło. Na śniadanie na trawie czy też do łóżka. A może na niedzielne śniadanie dla mamy z okazji Dnia Matki. Wszystkie wymówki są dobre żeby zjeść tak przepyszne PANCAKESY Z ŻURAWINĄ I MIGDAŁAMI. 

    Przepis na Plukkfisk - norweskie danie z ryby
    Label

    Przepis na Plukkfisk – norweskie danie z ryby (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    64,99  z VAT

    Jestem wielkim smakoszem ryb, ale to danie jest idealne dla osób, które ryb nie lubią. Jest to mieszanka gotowanej białej ryby, ziemniaków, boczku i beszamelu.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.