Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy (4 porcje) | zero waste

Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy (4 porcje) | zero waste

44,99  z VAT

W skrócie:

Gulasz jest zainspirowany przepisem z kwestii smaku, jednak ja dodałam od siebie kilka składników i uważam, że wyszedł rewelacyjny – mięso było mięciutkie i idealnie doprawione.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 500 g wołowiny na gulasz, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 300 g małych pieczarek, pół żółtej papryki, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka sosu Worcestershire, 1/2 łyżki miodu, 1 łyżka masła, 1 łyżka majeranku, 2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej, 1 i 1/4 łyżeczki czerwonej papryki ostrej, 1/2 łyżeczki brązowego cukru, 1 łyżeczka mąki pszennej
Opis:

Gulasz jest zainspirowany przepisem z kwestii smaku, jednak ja dodałam od siebie kilka składników i uważam, że wyszedł rewelacyjny – mięso było mięciutkie i idealnie doprawione. Naprawdę warto poczekać te kilka godzin, bo smak jest niezapomniany i doskonale poprawia humor.


Składniki w Twoim pudełku:

500 g wołowiny na gulasz; 1 duża cebula; 3 ząbki czosnku;300 g małych pieczarek; pół żółtej papryki; 2 łyżki sosu sojowego; 1 łyżeczka sosu Worcestershire; 1/2 łyżki miodu; 1 łyżka masła; 1 łyżka majeranku; 2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej; 1 i 1/4 łyżeczki czerwonej papryki ostrej; 1/2 łyżeczki brązowego cukru; 1 łyżeczka mąki pszennej


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwe, sól, pieprz, 1/2 szklanki ciemnego piwa.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1125,3

Białko: 124,9g

Węglowodany: 53,1g

Tłuszcze: 45,8g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy

Name: Rozgrzewający gulasz wołowy

Author: ramydada - Weronika Woźniak

Description: Gulasz jest zainspirowany przepisem z kwestii smaku, jednak ja dodałam od siebie kilka składników i uważam, że wyszedł rewelacyjny.

Total Time: 1H45M

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 500 g wołowiny na gulasz, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 300 g małych pieczarek, pół żółtej papryki, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka sosu Worcestershire, 1/2 łyżki miodu, 1 łyżka masła, 1 łyżka majeranku, 2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej, 1 i 1/4 łyżeczki czerwonej papryki ostrej, 1/2 łyżeczki brązowego cukru, 1 łyżeczka mąki pszennej

Calories: 1125,3

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

To może Ci się spodobać

    Przepis na Orientalnego kurczaka ze szpinakiem
    Label

    Przepis na Orientalnego kurczaka ze szpinakiem (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Szpinak nie smakował tak, jak go zapamiętałam z dzieciństwa. Liście były chrupiące i miały rewelacyjny smak. Postanowiłam z nim poszaleć i zainspirowana różnymi przepisami przygotowałam orientalnego kurczaka ze szpinakiem. I był to strzał w dziesiątkę. Jest pysznie!

    Przepis na Drożdżowe racuchy
    Label
    W E G E

    Przepis na Drożdżowe racuchy (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Miałam to szczęście mieć 3 babcie (a w zasadzie licząc prababcię to 4). Każda potrafiąca wspaniale gotować, a co najważniejsze każda umiała gotować coś zupełnie innego. Babcia Krysia była najlepsza do racuchów i ciast drożdżowych. Często zimą (pewnie na ferie, choć tego już nie pamiętam) przyjeżdżała do nas z dziadkiem żeby się mną zająć jak rodzice byli w pracy i smażyła dla dziadka i dla mnie drożdżowe racuchy właśnie. Pamiętam jak się nimi zajadaliśmy. Po tygodniowym pobycie u nas, mi przybywało tak pewnie z 5 kilo więcej, choć i tak dzieckiem byłam okrąglutkim. Takich racuchów nie jadłam od bardzo dawna, ale ostatnio naszła mnie wielka na nie ochota. Niestety Babcia nie zdążyła nauczyć mnie robić swoich placków, co zresztą starała się później zrobić moja ciotka, która z nią na co dzień kucharzyła. Ten przepis jest jednak zaczerpnięty z książki Pawła Małeckiego “Cukiernia Lidla”. Dobrze, że przemyślałam wcześniej sprawę i podwoiłam ilość składników, ponieważ przepis jest na 4 porcje, ale my najedliśmy się we dwoje (czyli zjedliśmy po 4 porcje na głowę, ale przecież racuchów nigdy za wiele)

    Przepis na Pieczonego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
    Label

    Przepis na Pieczonego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Jeśli macie ochotę na chińszczyznę, to proponuję zrobić samemu kurczaka słodko-kwaśnego. Jest dużo smaczniejszy niż zakupiony w barze a też będziemy wiedzieć co tak naprawdę w nim jest.

    Przepis na Kremową zupę z cukinii
    Label
    W E G E

    Przepis na Kremową zupę z cukinii (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Erasmus w Szwecji? Polecam dla osób, które nie boją się ciemności i zimna. Dziś po raz pierwszy od ponad tygodnia wyszło słońce. Zazwyczaj jest pochmurno – szaro buro i ponuro. Dlatego też mimo, że na ogół nie przepadam za zupami, mam tu na nie wielką ochotę. Razem z Sofią, moją współlokatorką z Hiszpanii, próbujemy poprawić sobie humor i rozgrzać się razem gotując. Tym razem zupa z cukinii z przepisu jej mamy, bo jest smaczna, rozgrzewająca, szybka do przygotowania i tania (co na tutejsze warunki, jest ważnym kryterium).

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.