Przepis na Pizze z cukinią i serem pleśniowym (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Pizze z cukinią i serem pleśniowym (4 porcje) | zero waste

Zobacz koszyk “Przepis na Jabłkową zupę krem z chrzanem (5 porcji) | zero waste” został dodany do koszyka.

Przepis na Pizze z cukinią i serem pleśniowym (4 porcje) | zero waste

34,99  z VAT

W skrócie:

Od jakiegoś czasu chodziła za mną pizza, ale szczere powiedziawszy przy temperaturach, które panowały w naszych domach, pieczenie pizzy byłoby istnym szaleństwem. Będzie to pizza z cukinią i serem pleśniowym, taka typowo letnia i lekka.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Przekąska, Obiad, Kolacja
W pudełku: 300g mąki pszennej, 15g świeżych drożdży, 2 podłużne cukinie, 2 plastry sera pleśniowego, płatki chili, sól morska, listki świeżych ziół
Opis:

Od jakiegoś czasu chodziła za mną pizza, ale szczere powiedziawszy przy temperaturach, które panowały w naszych domach, pieczenie pizzy byłoby istnym szaleństwem. Dziś za oknem bardzo przyjemny chłodek, więc możemy się wziąć za zagniatanie ciasta na pizzę. Będzie to pizza z cukinią i serem pleśniowym, taka typowo letnia i lekka.


Składniki w Twoim pudełku:

300g mąki pszennej; 15g świeżych drożdży; 2 podłużne cukinie; 2 plastry sera pleśniowego; płatki chili; sól morska; listki świeżych ziół

Dodatkowo będziesz potrzebował:


Sól, woda, oliwa.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1305,6

Białko: 50,6

Węglowodany: 218,9

Tłuszcze: 24,4

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Pizze z cukinią i serem pleśniowym

Name: Pizza z cukinią i serem pleśniowym

Author: Kulinarne przygody Gatity

Description: Od jakiegoś czasu chodziła za mną pizza, ale szczere powiedziawszy przy temperaturach, które panowały w naszych domach, pieczenie pizzy byłoby istnym szaleństwem. Będzie to pizza z cukinią i serem pleśniowym, taka typowo letnia i lekka.

Total Time: 2H

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 300g mąki pszennej, 15g świeżych drożdży, 2 podłużne cukinie, 2 plastry sera pleśniowego, płatki chili, sól morska, listki świeżych ziół

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Śledzia w soku z cytrusów z czarnuszką i żurawiną
    Label

    Przepis na Śledzia w soku z cytrusów z czarnuszką i żurawiną (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    49,99  z VAT

    Dziś zapraszam Was na przepis autorstwa Jagny Niedzielskiej, który został przez nas nieco zmodyfikowany. Jest to śledź w soku z cytrusów z czarnuszką i żurawiną. Zaskakujące połączenia? Tak, ale baaaardzo pyszne!

    Przepis na Dietetyczny jogurtowy sernik na zimno z borówką (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    W trakcie trwania lata bardzo często na moim stole pojawiają się serniki na zimno. Dziś do kolekcji dołącza jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską.

    Przepis na Pieczone arabskie pulpety
    Label

    Przepis na Pieczone arabskie pulpety (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    49,99  z VAT

    Dziś przygotowałam dla Was troszkę inną wersję pulpetów, mianowicie będą to pulpety po arabsku, czyli bardzo aromatyczne i pełne korzennych smaków. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a idealnie pasuje do niego ryż ugotowany na sypko.

    Przepis na Wegańską zupę z kiszonych ogórków
    Label
    W E G E

    Przepis na Wegańską zupę z kiszonych ogórków/zupę ogórkową (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Dziś na blogu zagościła kwaskowa zupa ogórkowa. Do wywaru wystarczy tylko dodać starte kiszone ogórki i, jeśli lubicie kwaśne zupy, nieco soku z ogórków. Wtedy należy uważać z ilością soli, bo z reguły sok jest bardzo słony.