Przepis na Pierś faszerowaną serem żółtym i warzywami (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Pierś faszerowaną serem żółtym i warzywami (4 porcje) | zero waste

Zobacz koszyk “Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem (4 porcje) | zero waste” został dodany do koszyka.

Przepis na Pierś faszerowaną serem żółtym i warzywami (4 porcje) | zero waste

Kategoria:

39,99  z VAT

W skrócie:

W tym wypadku jest to szpinak, kolorowa papryka i wyraźny w smaku żółty ser. To szybkie, kolorowe i zdrowe danie. Nie będzie nam dzisiaj potrzebna patelnia, bo pierś jest zapiekana a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Obiad
W pudełku: 4 piersi z kurczaka, 0,5 papryki czerwonej, 0,5 papryki żółtej, 50 g świeżego szpinaku baby, 4 plastry wyrazistego w smaku sera żółtego, 1 łyżeczka curry
 zł
Opis:

Przeglądając „internety” stwierdziłem, że mimo setek nowych mód żywieniowych niesłabnącą popularnością cieszy się pierś z kurczaka. Jedni mówią nuda, inni że uwielbiają i nie wyobrażają sobie tygodnia bez „schabowego” z kurczaka a wszelkiej maści sportowcy budują wokół niej całe menu.

Ja przyznam, że jest kilka propozycji bardziej mnie interesujących niż pospolity kurzy „cyc” ? Ale raz na jakiś czas opędzlować kuraka z dobrego źródła jak najbardziej. Sprawdziłem na naszej stronie i ku mojemu zdziwieniu, wśród około 3000 receptur jest 1 przepis na pierś z kurczaka w całości. Trochę wstyd pomyślałem, bo dla kogo robię te wszystkie przepisy jak nie dla Was moi drodzy. Postanowiłem tę lukę jak najszybciej wypełnić i tak powstał powyższy wpis.

Podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem a jest to: Pierś faszerowana serem i warzywami.

W tym wypadku jest to szpinak, kolorowa papryka i wyraźny w smaku żółty ser. To szybkie, kolorowe i zdrowe danie. Nie będzie nam dzisiaj potrzebna patelnia, bo pierś jest zapiekana a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.


Składniki w Twoim pudełku:


4 piersi z kurczaka; 0,5 papryki czerwonej; 0,5 papryki żółtej; 50 g świeżego szpinaku baby; 4 plastry wyrazistego w smaku sera żółtego;  1 łyżeczka curry;


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Olej, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


  • Kalorie: 1719
  • Białko: 263g
  • Węglowodany: 8g
  • Tłuszcze: 70g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.

 


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

przepis na pierś faszerowaną serem i warzywami

Name: Pierś faszerowana serem i warzywami

Author: Jakub Kuroń

Description: W tym wypadku jest to szpinak, kolorowa papryka i wyraźny w smaku żółty ser. To szybkie, kolorowe i zdrowe danie. Nie będzie nam dzisiaj potrzebna patelnia, bo pierś jest zapiekana a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.

Total Time: 60M

Type: danie

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 4 piersi z kurczaka, 0,5 papryki czerwonej, 0,5 papryki żółtej, 50 g świeżego szpinaku baby, 4 plastry wyrazistego w smaku sera żółtego, 1 łyżeczka curry

Calories: 1719

Sending
User Rating 5 (6 votes)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

  • Przepis na Kluski śląskie
    Label
    W E G E

    Przepis na Kluski śląskie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    To najszybszy i najprostszy przepis na kluski śląskie. Zdradziła mi go babcia pochodząca z Prudnika, więc zna się na rzeczy.

  • Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.

To może Ci się spodobać

    Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem
    Label

    Przepis na Schab nadziewany szpinakiem i jabłkiem (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    59,99  z VAT

    Schab to niezwykle popularne w naszym kraju mięso. Podane w towarzystwie szpinaku i jabłka trafi do podniebień zarówno zwolenników kuchni tradycyjnej jak i tych bardziej wymagających.

    Przepis na Chałkę z kruszonką
    Label
    W E G E

    Przepis na Chałkę z kruszonką (1,5 kg) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chałka sama w sobie ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Można jeść ją samą lub z masłem. Można posmarować miodem lub jak lubi Bogusia konfiturą i mascarpone.

    Przepis na Wołowinę z warzywami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    64,99  z VAT

    Wołowina z warzywami to prawdopodobnie nasze ulubione danie weekendowe. Choć wymaga trochę czasu to jednocześnie jest banalnie proste. Spodoba się każdemu kto nie do końca czuje wołowinę, można wstawić naczynie do zapiekania i w zasadzie o niej zapomnieć.

    Przepis na Ciasto bananowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Ciasto bananowe (Forma 30 x 12cm) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Chlebek bananowy to jeden z pierwszych deserów jakie nauczyłem się robić. Bardzo lubię przygotowywać takie ciasta z moimi dziewczynami.