Przepis na Pierogi z tartymi ziemniakami (30szt) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Pierogi z tartymi ziemniakami (30szt) | zero waste

Przepis na Pierogi z tartymi ziemniakami (30szt) | zero waste

Kategoria:

24,99  z VAT

W skrócie:

Pierogi z tartymi ziemniakami zasługują na wyróżnienie i popularyzację bo smakują wyśmienicie. Mają różne nazwy zależnie od regionu: „Podlaskie”, „oszukańce” czy „bociany”.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 3
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 3 szklanki mąki, 50 g masła, 1 żółtko, 2 jajka, 1 kg ziemniaków, 2 cebule, 150 g boczku wędzonego
Opis:

Nie jest to najpopularniejszy rodzaj pierogów. Wiadomo rządzą: z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami czy na słodko z serem. Ale Pierogi z tartymi ziemniakami zasługują na wyróżnienie i popularyzację bo smakują wyśmienicie. Mają różne nazwy zależnie od regionu: „Podlaskie”, „oszukańce” czy „bociany”. Niezależnie od nazwy łączy je nietypowy farsz z tartych surowych ziemniaków, zasmażanych na patelni z boczkiem i cebulą. Najbliżej im pewnie do ruskich ale to jednak zupełnie inna historia.


Składniki w Twoim pudełku:


3 szklanki mąki; 50 g masła; 1 żółtko; 2 jajka; 1 kg ziemniaków; 2 cebule; 150 g boczku wędzonego


Dodatkowo będziesz potrzebował:


woda, sól, pieprz, olej.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 3713

Białko: 112,8

Węglowodany: 594,6

Tłuszcze: 139,3

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na ok 30szt.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Pierogi z tartymi ziemniakami

Name: Pierogi z tartymi ziemniakami

Author: Jakub Kuroń

Description: Pierogi z tartymi ziemniakami zasługują na wyróżnienie i popularyzację bo smakują wyśmienicie. Mają różne nazwy zależnie od regionu: „Podlaskie”, „oszukańce” czy „bociany”.

Total Time: 30M

Type: obiad

Recipe Yield: 3

Recipe Ingredients: 3 szklanki mąki, 50 g masła, 1 żółtko, 2 jajka, 1 kg ziemniaków, 2 cebule, 150 g boczku wędzonego

Calories: 3713

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    przepis na pierś faszerowaną serem i warzywami
    Label

    Przepis na Pierś faszerowaną serem żółtym i warzywami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    W tym wypadku jest to szpinak, kolorowa papryka i wyraźny w smaku żółty ser. To szybkie, kolorowe i zdrowe danie. Nie będzie nam dzisiaj potrzebna patelnia, bo pierś jest zapiekana a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.

    przepis na Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym. To danie można dowolnie modyfikować. Dodając podsmażoną cebulkę lub paprykę. Szczypiorek zamieniając na koperek itd.

    Przepis na Żeberka pieczone (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    54,99  z VAT

    Połączenie sosu sojowego (za którym jak już pewnie zdążyliście zauważyć przepadam), wędzonej papryki, czosnku i miodu sprawia, że ślinka cieknie już przy marynowaniu mięsa.

    Przepis na Chałkę z kruszonką
    Label
    W E G E

    Przepis na Chałkę z kruszonką (1,5 kg) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chałka sama w sobie ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Można jeść ją samą lub z masłem. Można posmarować miodem lub jak lubi Bogusia konfiturą i mascarpone.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.