Przepis na Pieczonego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (3 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Pieczonego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (3 porcje) | zero waste

Przepis na Pieczonego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (3 porcje) | zero waste

39,99  z VAT

W skrócie:

Jeśli macie ochotę na chińszczyznę, to proponuję zrobić samemu kurczaka słodko-kwaśnego. Jest dużo smaczniejszy niż zakupiony w barze a też będziemy wiedzieć co tak naprawdę w nim jest.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 3
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: podwójna pierś kurczaka, 250 g mąki kukurydzianej, 2 jajka, 50ml oleju sezamowego, 250 g cukru, 4 łyżki ketchupu, 125 ml octu jabłkowego, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżeczka soli czosnkowej, 2 plastry ananasa, pół czerwonej papryki, garść kiełków fasoli mung, cebula dymka, 2 łyżki octu winnego, 200 g ryżu
Opis:

Jeśli macie ochotę na chińszczyznę, to proponuję zrobić samemu kurczaka słodko-kwaśnego. Jest dużo smaczniejszy niż zakupiony w barze a też będziemy wiedzieć co tak naprawdę w nim jest.


Składniki w Twoim pudełku:

podwójna pierś kurczaka; 250 g mąki kukurydzianej; 2 jajka; 50ml oleju sezamowego; 250 g cukru; 4 łyżki ketchupu; 125 ml octu jabłkowego; 1 łyżka sosu sojowego; 1 łyżeczka soli czosnkowej; 2 plastry ananasa;pół czerwonej papryki; garść kiełków fasoli mung; cebula dymka; 2 łyżki octu winnego; 200 g ryżu


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Olej, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 3325,2

Białko: 155,1g

Węglowodany: 534,7g

Tłuszcze: 64g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 3 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Pieczonego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym

Name: Pieczony kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Author: ramydada - Weronika Woźniak

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 3

Recipe Ingredients: podwójna pierś kurczaka, 250 g mąki kukurydzianej, 2 jajka, 50ml oleju sezamowego, 250 g cukru, 4 łyżki ketchupu, 125 ml octu jabłkowego, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżeczka soli czosnkowej, 2 plastry ananasa, pół czerwonej papryki, garść kiełków fasoli mung, cebula dymka, 2 łyżki octu winnego, 200 g ryżu

Calories: 3325,2

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Żurawinowe pancakes z migdałami
    Label
    W E G E

    Przepis na Żurawinowe pancakes z migdałami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Na leniwe niedzielne śniadanie ze słońcem, które wreszcie się pojawiło. Na śniadanie na trawie czy też do łóżka. A może na niedzielne śniadanie dla mamy z okazji Dnia Matki. Wszystkie wymówki są dobre żeby zjeść tak przepyszne PANCAKESY Z ŻURAWINĄ I MIGDAŁAMI. 

    Przepis na Orientalnego kurczaka ze szpinakiem
    Label

    Przepis na Orientalnego kurczaka ze szpinakiem (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Szpinak nie smakował tak, jak go zapamiętałam z dzieciństwa. Liście były chrupiące i miały rewelacyjny smak. Postanowiłam z nim poszaleć i zainspirowana różnymi przepisami przygotowałam orientalnego kurczaka ze szpinakiem. I był to strzał w dziesiątkę. Jest pysznie!

    Przepis na Makaron chow mein
    Label

    Przepis na Makaron chow mein (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Bywa tak, że mamy potworną ochotę na chińczyka. Dlatego też coraz częściej uczę się gotować dania orientalne, które będą odpowiadały moim kubkom smakowym i będą przyrządzane porządnie, smacznie, a nie “aby zapchać głód”.

    Przepis na Drożdżowe racuchy
    Label
    W E G E

    Przepis na Drożdżowe racuchy (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Miałam to szczęście mieć 3 babcie (a w zasadzie licząc prababcię to 4). Każda potrafiąca wspaniale gotować, a co najważniejsze każda umiała gotować coś zupełnie innego. Babcia Krysia była najlepsza do racuchów i ciast drożdżowych. Często zimą (pewnie na ferie, choć tego już nie pamiętam) przyjeżdżała do nas z dziadkiem żeby się mną zająć jak rodzice byli w pracy i smażyła dla dziadka i dla mnie drożdżowe racuchy właśnie. Pamiętam jak się nimi zajadaliśmy. Po tygodniowym pobycie u nas, mi przybywało tak pewnie z 5 kilo więcej, choć i tak dzieckiem byłam okrąglutkim. Takich racuchów nie jadłam od bardzo dawna, ale ostatnio naszła mnie wielka na nie ochota. Niestety Babcia nie zdążyła nauczyć mnie robić swoich placków, co zresztą starała się później zrobić moja ciotka, która z nią na co dzień kucharzyła. Ten przepis jest jednak zaczerpnięty z książki Pawła Małeckiego “Cukiernia Lidla”. Dobrze, że przemyślałam wcześniej sprawę i podwoiłam ilość składników, ponieważ przepis jest na 4 porcje, ale my najedliśmy się we dwoje (czyli zjedliśmy po 4 porcje na głowę, ale przecież racuchów nigdy za wiele)

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.