Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste

Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste

24,99  z VAT

W skrócie:

Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 3
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Przekąska, Obiad, Kolacja
W pudełu: 10 mini marchewek, 6 małych cebul, 6 ząbków czosnku, 2 małe buraki, 2 pietruszki, 1 batat, 1 seler, 1 żółta papryka, 1 duży ziemniak, suszone oregano, suszona bazylia
Opis:

Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.


Składniki w Twoim pudełku:


10 mini marchewek; 6 małych cebul; 6 ząbków czosnku; 2 małe buraki; 2 pietruszki; 1 batat; 1 seler; 1 żółta papryka;1 duży ziemniak; suszone oregano; suszona bazylia


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Sól, pieprz, oliwa z oliwek.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 411

Białko: 15g

Węglowodany: 78g

Tłuszcze: 3g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 3 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe

Name: Pieczone warzywa korzeniowe

Author: Jedzeniowy - Jakub Zieliński

Description: Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 3

Recipe Ingredients: 10 mini marchewek, 6 małych cebul, 6 ząbków czosnku, 2 małe buraki, 2 pietruszki, 1 batat, 1 seler, 1 żółta papryka, 1 duży ziemniak, suszone oregano, suszona bazylia

Calories: 411

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Dyniową lasagne z soczewicą
    Label
    W E G E

    Przepis na Dyniową lasagne z soczewicą (Forma 15 x 23 cm) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Dyniowa lasagne opiera się oczywiście na klasycznym przepisie na lazanię, który odpowiednio zmodyfikowałem – sos beszamelowy zamieniłem na dynię doprawioną gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem, a mięso mielone w sosie pomidorowym zamieniłem na czerwoną soczewicę. Rezygnując z dodawania sera do dyniowej lazanii znacząco ją odchudziłem.

    Przepis na Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Zupa krem z kukurydzy to danie, które zniewala smakiem – słodycz kukurydzy, mleka kokosowego i papryki, do tego ostrość czosnku oraz imbiru i aromat przypraw.

    Przepis na Pieczarkowy strogonow z makaronem
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczarkowy strogonow z makaronem (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Pieczarkowy strogonow. Wegański strogonow to oczywiście odpowiednik klasycznego strogonowa. wystarczy odjąć mięso, a i tak jest pysznie!

    Przepis na Najlepsze czekoladowe muffinki
    Label
    W E G E

    Przepis na Najlepsze czekoladowe muffinki (11szt.) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Muffiny czekoladowe są bardzo kaloryczne, ale i bardzo smaczne. Puszyste, mocno czekoladowe. Idealne do popołudniowej kawy lub na deser po sycącym obiedzie.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.