Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

29,99  z VAT

W skrócie:

Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 4 średniej wielkości bataty, 1 mały jogurt naturalny wegański, 1 łyżka suszonego tymianku, pół pęczka świeżej kolendry, 1/2 pęczka świeżej mięty, 1 łyżeczka syropu klonowego, 1/2 łyżeczki musztardy
Opis:

Bataty to moja miłość. Zwyczajne ziemniaki mogłyby dla mnie nie istnieć, za to bataty na serio kocham. Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas. Właściwie czasem to mój jedyny posiłek w ciągu dnia. Pozostałe uzupełniam świeżymi sokami. Spróbujcie batatów z sosem kolendrowo-miętowym. Jestem pewna, że i Wy się zakochacie.


Składniki w Twoim pudełku:

4 średniej wielkości bataty; 1 mały jogurt naturalny wegański; 1 łyżka suszonego tymianku; pół pęczka świeżej kolendry; 1/2 pęczka świeżej mięty; 1 łyżeczka syropu klonowego; 1/2 łyżeczki musztardy


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwa z oliwek, papier do piedczenia, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1048

Białko: 30g

Węglowodany: 230g

Tłuszcze: 3g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 6 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

Name: Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

Total Time: 1H

Type: obiad

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 4 średniej wielkości bataty, 1 mały jogurt naturalny wegański, 1 łyżka suszonego tymianku, pół pęczka świeżej kolendry, 1/2 pęczka świeżej mięty, 1 łyżeczka syropu klonowego, 1/2 łyżeczki musztardy

Calories: 1048

Sending
User Rating 5 (2 votes)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Falafel
    Label
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

    Przepis na Fasolkę po bretońsku
    Label
    W E G E

    Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.

    Przepis na Chlebek bananowy
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek bananowy (1 keksówka) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Chlebek bananowy to taki trochę chlebek, a trochę ciasto. Jeżeli masz ochotę na coś słodkiego, to jest to idealny deser, ale świetnie sprawdzi się również jako śniadanie.

    Przepis na Gulasz afrykański
    Label
    W E G E

    Przepis na Gulasz afrykański (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Uwielbiam dania pachnące słońcem, szybkie w przygotowaniu, nieskomplikowane i pyszne. Ten gulasz w afrykańskim stylu jest słodko-ostry, z wyczuwalną nutą masła orzechowego i cynamonu. Papryczka chili nadaje temu daniu charakteru i świetnie równoważy słodki smak. Polecam spróbować wszystkim, którzy lubią szczyptę egzotyki w swojej kuchni.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.