Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

29,99  z VAT

W skrócie:

Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 4 średniej wielkości bataty, 1 mały jogurt naturalny wegański, 1 łyżka suszonego tymianku, pół pęczka świeżej kolendry, 1/2 pęczka świeżej mięty, 1 łyżeczka syropu klonowego, 1/2 łyżeczki musztardy
Opis:

Bataty to moja miłość. Zwyczajne ziemniaki mogłyby dla mnie nie istnieć, za to bataty na serio kocham. Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas. Właściwie czasem to mój jedyny posiłek w ciągu dnia. Pozostałe uzupełniam świeżymi sokami. Spróbujcie batatów z sosem kolendrowo-miętowym. Jestem pewna, że i Wy się zakochacie.


Składniki w Twoim pudełku:

4 średniej wielkości bataty; 1 mały jogurt naturalny wegański; 1 łyżka suszonego tymianku; pół pęczka świeżej kolendry; 1/2 pęczka świeżej mięty; 1 łyżeczka syropu klonowego; 1/2 łyżeczki musztardy


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwa z oliwek, papier do piedczenia, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1048

Białko: 30g

Węglowodany: 230g

Tłuszcze: 3g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 6 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

Name: Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

Total Time: 1H

Type: obiad

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 4 średniej wielkości bataty, 1 mały jogurt naturalny wegański, 1 łyżka suszonego tymianku, pół pęczka świeżej kolendry, 1/2 pęczka świeżej mięty, 1 łyżeczka syropu klonowego, 1/2 łyżeczki musztardy

Calories: 1048

Sending
User Rating 5 (2 votes)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Falafel
    Label
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

    Przepis na Najlepsze burgery z czerwonej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Najlepsze burgery z czerwonej fasoli (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Na fast foody też czasem przychodzi chęć. Wiedz, że w bardzo łatwy i szybki sposób możesz przygotować swojego ulubionego fast fooda. Hamburgery lubi każdy, ten jest całkowicie w roślinnej wersji. Więc jeśli w sobotni wieczór szykuje Ci się wizyta znajomych, poczęstuj ich wegańskim hamburgerem. Jestem pewna, że nawet miłośnicy mięsa nim nie pogardzą. 

    Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami
    Label
    W E G E

    Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Szparagi to jedno z moich ulubionych warzyw. Lubię je jeść ugotowane na parze, czy zapieczone pod wegańskim beszamelem. Jako dodatek do sałatek smakuje równie dobrze.

    Przepis na Fasolkę po bretońsku
    Label
    W E G E

    Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.