Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

29,99  z VAT

W skrócie:

Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 4 średniej wielkości bataty, 1 mały jogurt naturalny wegański, 1 łyżka suszonego tymianku, pół pęczka świeżej kolendry, 1/2 pęczka świeżej mięty, 1 łyżeczka syropu klonowego, 1/2 łyżeczki musztardy
Opis:

Bataty to moja miłość. Zwyczajne ziemniaki mogłyby dla mnie nie istnieć, za to bataty na serio kocham. Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas. Właściwie czasem to mój jedyny posiłek w ciągu dnia. Pozostałe uzupełniam świeżymi sokami. Spróbujcie batatów z sosem kolendrowo-miętowym. Jestem pewna, że i Wy się zakochacie.


Składniki w Twoim pudełku:

4 średniej wielkości bataty; 1 mały jogurt naturalny wegański; 1 łyżka suszonego tymianku; pół pęczka świeżej kolendry; 1/2 pęczka świeżej mięty; 1 łyżeczka syropu klonowego; 1/2 łyżeczki musztardy


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwa z oliwek, papier do piedczenia, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1048

Białko: 30g

Węglowodany: 230g

Tłuszcze: 3g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 6 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

Name: Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

Total Time: 1H

Type: obiad

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 4 średniej wielkości bataty, 1 mały jogurt naturalny wegański, 1 łyżka suszonego tymianku, pół pęczka świeżej kolendry, 1/2 pęczka świeżej mięty, 1 łyżeczka syropu klonowego, 1/2 łyżeczki musztardy

Calories: 1048

Sending
User Rating 5 (2 votes)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki
    W E G E

    Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Ta masala to kolejne danie z serii „szybkie, proste, jednogarnkowe i pyszne” czyli takie, jakie lubię najbardziej. Gdy dołączą do tego egzotyczne, wyraziste smaki, to już w ogóle istne szaleństwo. „Garam masala” to w dosłownym tłumaczeniu „gorące przyprawy”.

    Przepis na Falafel
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

    Przepis na Domową granolę
    W E G E

    Przepis na Domową granolę (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Domowa granola to najlepsza alternatywa dla gotowych mieszanek ze sklepu, słodzonych „dziwnymi” substancjami. Można ją wcinać na sucho, z mlekiem, jogurtem lub zmiksowanymi owocami.

    Przepis na Wege rosół
    W E G E

    Przepis na Wege rosół (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Spróbujcie wege wersji rosołu, a zapewniam Was, że nie będziecie chcieli wracać do tego mięsnego.

Przepis w Garze
Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.