Przepis na Pieczone arabskie pulpety (5 porcji) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Pieczone arabskie pulpety (5 porcji) | zero waste

Przepis na Pieczone arabskie pulpety (5 porcji) | zero waste

49,99  z VAT

W skrócie:

Dziś przygotowałam dla Was troszkę inną wersję pulpetów, mianowicie będą to pulpety po arabsku, czyli bardzo aromatyczne i pełne korzennych smaków. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a idealnie pasuje do niego ryż ugotowany na sypko.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 5
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełu: 500g zmielonej wołowej łopatki lub karkówki, 1/2 małej cebuli, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki kuminu, 1/2 łyżeczki czerwonej papryki, 1/2 łyżeczki czerwonej ostrej papryki, szczypta cynamonu, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 500ml przecieru pomidorowego
 zł
Opis:

Wprawdzie według ostatnich badań Polacy jedzą coraz mniej mięsa, ale mimo wszystko nadal je kochamy i spożywamy w różnej postaci. Warto tylko pamiętać, żeby wybierać mięso wysokiej jakości i od sprawdzonego producenta, wtedy możemy liczyć na to, że nasze mięso nie będzie nastrzykiwane wodą czy innymi substancjami.

Dziś przygotowałam dla Was troszkę inną wersję pulpetów, mianowicie będą to pulpety po arabsku, czyli bardzo aromatyczne i pełne korzennych smaków. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a idealnie pasuje do niego ryż ugotowany na sypko.


Składniki w Twoim pudełku:

500g zmielonej wołowej łopatki lub karkówki; 1/2 małej cebuli; 2 ząbki czosnku; 1/2 łyżeczki kuminu; 1/2 łyżeczki czerwonej papryki; 1/2 łyżeczki czerwonej ostrej papryki; szczypta cynamonu; 1 łyżka posiekanej natki pietruszki; 500ml przecieru pomidorowego

Dodatkowo będziesz potrzebował:


Sól, pieprz, oliwa.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1006,7

Białko: 105,8

Węglowodany: 22,3

Tłuszcze: 52,4

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 5 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Pieczone arabskie pulpety

Name: Pieczone arabskie pulpety

Author: Kulinarne przygody Gatity

Description: Dziś przygotowałam dla Was troszkę inną wersję pulpetów, mianowicie będą to pulpety po arabsku, czyli bardzo aromatyczne i pełne korzennych smaków. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a idealnie pasuje do niego ryż ugotowany na sypko.

Total Time: 1H

Type: obiad

Recipe Yield: 5

Recipe Ingredients: 500g zmielonej wołowej łopatki lub karkówki, 1/2 małej cebuli, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki kuminu, 1/2 łyżeczki czerwonej papryki, 1/2 łyżeczki czerwonej ostrej papryki, szczypta cynamonu, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 500ml przecieru pomidorowego

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.