Przepis na Pieczarkowy strogonow z makaronem (3 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Pieczarkowy strogonow z makaronem (3 porcje) | zero waste

Przepis na Pieczarkowy strogonow z makaronem (3 porcje) | zero waste

34,99  z VAT

W skrócie:

Pieczarkowy strogonow. Wegański strogonow to oczywiście odpowiednik klasycznego strogonowa. wystarczy odjąć mięso, a i tak jest pysznie!

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 3
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 120 g makaronu tagliatelle, 350 g pieczarek, 1/2 cebuli, składniki na 1 szklankę bulionu warzywnego, 3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka ciemnego sosu sojowego, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka octu spirytusowego, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, natka pietruszki
Opis:

Wegański strogonow to oczywiście odpowiednik klasycznego strogonowa – potrawy na kształt gulaszu, ze smażoną polędwicą wołową, cebulą i pieczarkami, z dodatkiem mąki i przecieru pomidorowego. Weganizowanie przepisów może być proste – wystarczy odjąć mięso, a i tak jest pysznie!


Składniki w Twoim pudełku:


120 g makaronu tagliatelle; 350 g pieczarek; 1/2 cebuli;składniki na 1 szklankę bulionu warzywnego; 3 łyżki mąki pszennej; 1 łyżka ciemnego sosu sojowego; 1 łyżeczka soku z cytryny; 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego; 1 łyżeczka octu spirytusowego; 1/2 łyżeczki suszonego tymianku; natka pietruszki


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Sól, pieprz, olej.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 877

Białko: 42g

Węglowodany: 125g

Tłuszcze: 19g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Pieczarkowy strogonow z makaronem

Name: Pieczarkowy strogonow z makaronem

Author: Jedzeniowy - Jakub Zieliński

Description: Pieczarkowy strogonow. Wegański strogonow to oczywiście odpowiednik klasycznego strogonowa. wystarczy odjąć mięso, a i tak jest pysznie!

Total Time: 30M

Type: obiad

Recipe Yield: 3

Recipe Ingredients: 120 g makaronu tagliatelle, 350 g pieczarek, 1/2 cebuli, składniki na 1 szklankę bulionu warzywnego, 3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka ciemnego sosu sojowego, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka octu spirytusowego, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, natka pietruszki

Calories: 877

Sending
User Rating 5 (2 votes)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Smażoną kaszę jęczmienna z suszonymi pomidorami
    Label
    W E G E

    Przepis na Smażoną kaszę jęczmienna z suszonymi pomidorami (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Jakiś czas temu miałem właśnie taki dzień, w którym nie chciało mi się stać w kuchni… i przygotowałem smażoną kaszę jęczmienną z suszonymi pomidorami.

    Przepis na Makaron z pesto z pistacji
    Label
    W E G E

    Przepis na Makaron z pesto z pistacji (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Pesto z pistacji smakuje świetnie w połączeniu z makaronem. Muszę przyznać, że nie zjadłem całego sosu z makaronem – reszta powędrowała na kanapki jako pasta – i było równie pyszne!

    Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą
    Label
    W E G E

    Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Zupa z soczewicy to cudowna mieszanka smaków i zapachów – słodycz marchewki, kwaśny smak soku z cytryny, aromat świeżo zmielonego kuminu – po prostu pycha!

    Przepis na Zupe krem z kalafiora
    Label
    W E G E

    Przepis na Zupe krem z kalafiora (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Rewelacyjna, kremowa zupa z kalafiora, z dodatkiem koperku i curry. Szybki i prosty obiad, który każdemu zasmakuje.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.