Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-dotpay/woocommerce-dotpay.php on line 133

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-dotpay/woocommerce-dotpay.php on line 151
Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu (700g) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu (700g) | zero waste

Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu (700g) | zero waste

29,99  z VAT

W skrócie:

Prosty i szybki sposób na zrobienie pysznego pasztetu z warzyw, pozostałych po gotowaniu zupy. Czasem zastanawiamy się, co z nimi zrobić i gdy brakuje nam chęci lub pomysłu, po prostu je wyrzucamy. A szkoda!

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Przekąska, Kolacja
W pudełku: włoszczyzna do ugotowania, 1 szklanka suchego ryżu, 1 szklanka suchej brązowej soczewicy, 1/3 szklanki mielonych migdałów, 1/2 szklanki zmielonych płatków owsianych, kilka suszonych grzybów gotowanych w rosole lub moczonych przez noc w wodzie, 1/3 szklanki oleju, 2-3 łyżki sosu sojowego, garść posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1 łyżeczka mielonej kolendry, 1 łyżeczka wędzonej papryki, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki rozmarynu, 1/2 łyżeczki suszonego czosnku, szczypta imbiru, szczypta gałki muszkatołowej
Opis:

Przepisem na rosół jeszcze się z Wami nie dzieliłam, więc kolejność mam odwróconą. Obiecuję, że wpis z przepisem na doskonały wegański rosół pojawi się już wkrótce. Tymczasem chciałam pokazać Wam prosty i szybki sposób na zrobienie pysznego pasztetu z warzyw, pozostałych po gotowaniu zupy. Czasem zastanawiamy się, co z nimi zrobić i gdy brakuje nam chęci lub pomysłu, po prostu je wyrzucamy. A szkoda! Bo wspaniale nadają się do recyklingowego pasztetu, który możecie zaserwować na przykład podczas Świąt.

Pamiętajcie o tym, że warzywa zostawiły całą swoją moc w zupie, dlatego pasztet będzie potrzebował solidnej porcji przypraw.

Przepis ten powstał na potrzeby akcji organizowanej przez CIWF Polska, czyli polskiego oddziału Compassion in World Farming, który zaprosił mnie do współpracy przy projekcie „Ratujmy nasze antybiotyki”. Celem akcji jest wezwanie rządów w całej Europie do podjęcia działań, w celu zaprzestania nadużywania antybiotyków w hodowli zwierząt.

Ze strony CIWF:

„Stosowanie antybiotyków na fermach zwierząt wymyka się spod kontroli. Hodowcy używają antybiotyków nie tylko do leczenia chorych zwierząt. Większość – ok. 90% – podawana jest zapobiegawczo grupom zdrowych zwierząt, które w okropnych warunkach panujących na fermach mogłyby zachorować….Nadużywanie antybiotyków na fermach przemysłowych przyczynia się do kryzysu związanego z opornością na antybiotyki. Szacuje się, że z tego powodu do 2050 roku co 3 sekundy będzie umierać jedna osoba. Tylko w Polsce na fermach używa się rocznie prawie 600 ton antybiotyków, z czego prawie 90% podawanych jest masowo całym grupom zwierząt.”

Więcej o akcji przeczytacie tutaj: http://www.ciwf.pl/antybiotyki oraz na www.proveg.com/pl/ratujmy-nasze-antybiotyki

Blogerzy zaproszeni do współpracy przez CIWF mają zaprezentować roślinne alternatywy dla dań mięsnych, z których rezygnacja wydaje się być bardzo trudna, choć wcale taka być nie musi. Wystarczy zmienić sposób myślenia.

Przepisy nie łączą się, w pudełku do przygotowania pasztetu znajdziesz włoszczyznę do ugotowania.


Składniki w Twoim pudełku:

włoszczyzna do ugotowania; 1 szklanka suchego ryżu; 1 szklanka suchej brązowej soczewicy; 1/3 szklanki mielonych migdałów; 1/2 szklanki zmielonych płatków owsianych; kilka suszonych grzybów gotowanych w rosole lub moczonych przez noc w wodzie; 1/3 szklanki oleju; 2-3 łyżki sosu sojowego; garść posiekanej natki pietruszki; 1 łyżeczka kminu rzymskiego; 1 łyżeczka mielonej kolendry;1 łyżeczka wędzonej papryki; 1/2 łyżeczki kurkumy; 1/2 łyżeczki rozmarynu; 1/2 łyżeczki suszonego czosnku;szczypta imbiru; szczypta gałki muszkatołowej


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Olej, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 2132,2

Białko: 66,7g

Węglowodany: 191,9g

Tłuszcze: 108,5g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 1 formę.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu

Name: Pasztet z warzyw z rosołu

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Prosty i szybki sposób na zrobienie pysznego pasztetu z warzyw, pozostałych po gotowaniu zupy. Czasem zastanawiamy się, co z nimi zrobić.

Total Time: 45M

Type: kolacja

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: włoszczyzna do ugotowania, 1 szklanka suchego ryżu, 1 szklanka suchej brązowej soczewicy, 1/3 szklanki mielonych migdałów, 1/2 szklanki zmielonych płatków owsianych, kilka suszonych grzybów gotowanych w rosole lub moczonych przez noc w wodzie, 1/3 szklanki oleju, 2-3 łyżki sosu sojowego, garść posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1 łyżeczka mielonej kolendry, 1 łyżeczka wędzonej papryki, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki rozmarynu, 1/2 łyżeczki suszonego czosnku, szczypta imbiru, szczypta gałki muszkatołowej

Calories: 2132,2

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

To może Ci się spodobać

    Przepis na Chlebek bananowy
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek bananowy (1 keksówka) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Chlebek bananowy to taki trochę chlebek, a trochę ciasto. Jeżeli masz ochotę na coś słodkiego, to jest to idealny deser, ale świetnie sprawdzi się również jako śniadanie.

    Przepis na Falafel
    Label
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

    Przepis na Fasolkę po bretońsku
    Label
    W E G E

    Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.

    Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami
    Label
    W E G E

    Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Szparagi to jedno z moich ulubionych warzyw. Lubię je jeść ugotowane na parze, czy zapieczone pod wegańskim beszamelem. Jako dodatek do sałatek smakuje równie dobrze.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.