Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-dotpay/woocommerce-dotpay.php on line 133

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-dotpay/woocommerce-dotpay.php on line 151
Przepis na Ostrą zupę meksykańska (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Ostrą zupę meksykańska (4 porcje) | zero waste

Przepis na Ostrą zupę meksykańska (4 porcje) | zero waste

34,99  z VAT

W skrócie:

Latem nie unikam pikantnych przypraw, wręcz przeciwnie. Często gotuję pikantne dania, chyba nawet częściej niż zimą.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: włoszczyzna na ugotowanie 1 litra bulionu, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 2 papryczki chilli, 2 puszki czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, 500 ml przecieru pomidorowego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka gałązek świeżej kolendry, 2 łyżki mleka kokosowego, 1 łyżeczka kolendry w proszku, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1/2 łyżeczki chilli w proszku, 1 łyżeczka tymianku, 1/2 łyżeczki soli himalajskiej, 2 łyżki mąki kukurydzianej, kilka kropel tabasco, sok z 1 limonki
Opis:

Gdy przychodzi lato, rezygnujemy z ostrych przypraw, rozgrzewających dań na rzecz lodów, chłodników i świeżych owoców. Czy jest to słuszne podejście? Zauważ, że kuchnia mieszkańców najgorętszych krajów świata słynie z pikantnych potraw. Papryka chilli, czy pieprz cayenne, wbrew pozorom, pomagają w walce z upałem. Zawarta w nich kapsaicyna działa na te same receptory na języku, co np. gorąca zupa. Organizm dostaje sygnał, żeby uruchomić proces pocenia. Jak wyjaśnia prof. Barry Swanson, w efekcie organizm pozbywa się niepotrzebnego ciepła i zaczyna się schładzać, a wysokie temperatury stają się mniej dokuczliwe. Ja uwielbiam ostre przyprawy. Jestem w stanie zjeść naprawdę ekstremalnie ostrą papryczkę i wcale na tym nie ucierpieć. Latem nie unikam pikantnych przypraw, wręcz przeciwnie. Często gotuję pikantne dania, chyba nawet częściej niż zimą. Czyżby mój organizm sam sobie regulował, kiedy i co powinnam jeść? Być może! Wierzę w mądrość ludzkiego ciała.


Składniki w Twoim pudełku:

3 puszki białej fasolki; 1 cebula; 4 ząbki czosnku; 1 czerwona papryka; 500 ml przecieru pomidorowego; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; kilka kulek ziela angielskiego; kilka kulek pieprzu; kilka listków laurowych;2 łyżeczki wędzonej papryki; 2 łyżki suszonego majeranku; 1 łyżeczka kminu rzymskiego; 1/2 łyżeczki chili


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwa, ew.awokado, nachos, mleko kokosowe, świeża kolendra.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 955,6

Białko: 48,6g

Węglowodany: 138,3g

Tłuszcze: 19,6g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Ostrą zupę meksykańska

Name: Ostra zupa meksykańska

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Latem nie unikam pikantnych przypraw, wręcz przeciwnie. Często gotuję pikantne dania, chyba nawet częściej niż zimą.

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: włoszczyzna na ugotowanie 1 litra bulionu, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 2 papryczki chilli, 2 puszki czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, 500 ml przecieru pomidorowego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka gałązek świeżej kolendry, 2 łyżki mleka kokosowego, 1 łyżeczka kolendry w proszku, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1/2 łyżeczki chilli w proszku, 1 łyżeczka tymianku, 1/2 łyżeczki soli himalajskiej, 2 łyżki mąki kukurydzianej, kilka kropel tabasco, sok z 1 limonki

Calories: 955,6

Sending
User Rating 0 (0 votes)

To może Ci się spodobać

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.