Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej - bezglutenowe (20 szt) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej – bezglutenowe (20 szt) | zero waste

Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej – bezglutenowe (20 szt) | zero waste

29,99  z VAT

W skrócie:

Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 5
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad
W pudełku: 500 g dyni hokkaido, 1/2 szklanki komosy ryżowej, 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 1 centymetr korzenia imbiru, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka kolendry, 1/2 łyżeczka kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczka soli himalajskiej + odrobina, kilka gałązek posiekanej, świeżej kolendry, olej kokosowy do smażenia
 zł
Opis:

Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Jedyne, czego w dyni nie lubię, to jej obierania, ale z tym sobie jakoś radzimy. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie. Wtedy skóra sama odchodzi. Jednak nie zawsze mam ochotę włączać piekarnik. Wtedy pozostaje metoda na rzeźnika. Tak zrobiłam tym razem. Z mojej pięknej dyni hokkaido miało powstać aromatyczne curry z komosą ryżową. Niestety, z uwagi na wiele zajęć w tym dniu, nie przypilnowałam dyńki, jak należy i z dyni powstał mus. Nie pozostało mi nic innego, jak zmienić plany obiadowe i przygotować orientalne kotleciki. Wyszły niesamowicie dobre.


Składniki w Twoim pudełku:

500 g dyni hokkaido; 1/2 szklanki komosy ryżowej; 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy; 1 cebula; 3 ząbki czosnku; 1 centymetr korzenia imbiru; 1 łyżeczka kurkumy; 1 łyżeczka kolendry; 1/2 łyżeczka kminu rzymskiego; 1/2 łyżeczki słodkiej papryki; 1/2 łyżeczka soli himalajskiej + odrobina; kilka gałązek posiekanej, świeżej kolendry; olej kokosowy do smażenia


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Naczynia.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1023,2

Białko: 39,6g

Węglowodany: 183,9g

Tłuszcze: 17,9g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 20 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej

Name: Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie.

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 5

Recipe Ingredients: 500 g dyni hokkaido, 1/2 szklanki komosy ryżowej, 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 1 centymetr korzenia imbiru, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka kolendry, 1/2 łyżeczka kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczka soli himalajskiej + odrobina, kilka gałązek posiekanej, świeżej kolendry, olej kokosowy do smażenia

Calories: 1023,2

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Kluski śląskie
    Label
    W E G E

    Przepis na Kluski śląskie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    To najszybszy i najprostszy przepis na kluski śląskie. Zdradziła mi go babcia pochodząca z Prudnika, więc zna się na rzeczy.

  • Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.

  • Przepis na Focaccie z oliwkami
    Label
    W E G E

    Przepis na Focaccie z oliwkami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw.

  • Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

  • Przepis na Bułki hamburgerowe
    Label

    Przepis na Bułki hamburgerowe (9 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Te bułki są rewelacyjne bo miękkie i puszyste. Podpieczone świetnie nadają się do hamburgerów. Koniecznie posypane muszą być sezamem bo to oryginalna bułka hamburgerowa.

To może Ci się spodobać

    Przepis na Brownie z fasoli i bananów
    Label
    W E G E

    Przepis na Brownie z fasoli i bananów (Forma 30 x 14 cm) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Roślinna wersja Brownie. Możesz się nim zajadać bez wyrzutów sumienia, bo składa się z samych zdrowych składników. Jest bardzo smaczne, a fasola w tym przepisie jest właściwie niewyczuwalna.

    Przepis na Falafel
    Label
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

    Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni
    Label
    W E G E

    Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Z kilku warzyw możesz ugotować wielki gar leczo, który wyżywi rodzinę przez kilka dni. Z przygotowaniem leczo poradzi sobie każdy.

    Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu
    Label
    W E G E

    Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu (700g) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Prosty i szybki sposób na zrobienie pysznego pasztetu z warzyw, pozostałych po gotowaniu zupy. Czasem zastanawiamy się, co z nimi zrobić i gdy brakuje nam chęci lub pomysłu, po prostu je wyrzucamy. A szkoda!

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.