Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej – bezglutenowe (20 szt) | zero waste

Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej – bezglutenowe (20 szt) | zero waste

29,99  z VAT

W skrócie:

Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 5
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad
W pudełku: 500 g dyni hokkaido, 1/2 szklanki komosy ryżowej, 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 1 centymetr korzenia imbiru, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka kolendry, 1/2 łyżeczka kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczka soli himalajskiej + odrobina, kilka gałązek posiekanej, świeżej kolendry, olej kokosowy do smażenia
Opis:

Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Jedyne, czego w dyni nie lubię, to jej obierania, ale z tym sobie jakoś radzimy. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie. Wtedy skóra sama odchodzi. Jednak nie zawsze mam ochotę włączać piekarnik. Wtedy pozostaje metoda na rzeźnika. Tak zrobiłam tym razem. Z mojej pięknej dyni hokkaido miało powstać aromatyczne curry z komosą ryżową. Niestety, z uwagi na wiele zajęć w tym dniu, nie przypilnowałam dyńki, jak należy i z dyni powstał mus. Nie pozostało mi nic innego, jak zmienić plany obiadowe i przygotować orientalne kotleciki. Wyszły niesamowicie dobre.


Składniki w Twoim pudełku:

500 g dyni hokkaido; 1/2 szklanki komosy ryżowej; 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy; 1 cebula; 3 ząbki czosnku; 1 centymetr korzenia imbiru; 1 łyżeczka kurkumy; 1 łyżeczka kolendry; 1/2 łyżeczka kminu rzymskiego; 1/2 łyżeczki słodkiej papryki; 1/2 łyżeczka soli himalajskiej + odrobina; kilka gałązek posiekanej, świeżej kolendry; olej kokosowy do smażenia


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Naczynia.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1023,2

Białko: 39,6g

Węglowodany: 183,9g

Tłuszcze: 17,9g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 20 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej

Name: Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie.

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 5

Recipe Ingredients: 500 g dyni hokkaido, 1/2 szklanki komosy ryżowej, 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 1 centymetr korzenia imbiru, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka kolendry, 1/2 łyżeczka kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczka soli himalajskiej + odrobina, kilka gałązek posiekanej, świeżej kolendry, olej kokosowy do smażenia

Calories: 1023,2

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Do tego przepisu polecamy również:

To może Ci się spodobać

Przepis w Garze
Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.