Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki (4 porcje) | zero waste

Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki (4 porcje) | zero waste

34,99  z VAT

W skrócie:

Ta masala to kolejne danie z serii „szybkie, proste, jednogarnkowe i pyszne” czyli takie, jakie lubię najbardziej. Gdy dołączą do tego egzotyczne, wyraziste smaki, to już w ogóle istne szaleństwo. „Garam masala” to w dosłownym tłumaczeniu „gorące przyprawy”.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad
W pudełku: 1 średniej wielkości kalafior, 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy, 2 sparzone i pokrojone w kostkę pomidory, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 duża cebula, 4 ząbki czosnku, 2 papryczki chilli, 2 łyżeczki przyprawy garam masala, 1 łyżeczka sproszkowanej wędzonej papryki, 1 łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczki papryczki chilli w proszku, liść laurowy, sok z limonki, 1/2 szklanki mleka kokosowego, pęczek świeżej kolendry
Opis:

Ta masala to kolejne danie z serii „szybkie, proste, jednogarnkowe i pyszne” czyli takie, jakie lubię najbardziej. Gdy dołączą do tego egzotyczne, wyraziste smaki, to już w ogóle istne szaleństwo. „Garam masala” to w dosłownym tłumaczeniu „gorące przyprawy”. W skład tej tradycyjnej indyjskiej mieszanki wchodzą kmin rzymski, kolendra, pieprz czarny, kardamon, liść laurowy, goździki, cynamon, pieprz cayenne, gałka muszkatołowa. Dziś masala z kalafiorem i ciecierzycą! Spróbuj!


Składniki w Twoim pudełku:

1 średniej wielkości kalafior; 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy; 2 sparzone i pokrojone w kostkę pomidory; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 1 duża cebula; 4 ząbki czosnku; 2 papryczki chilli; 2 łyżeczki przyprawy garam masala; 1 łyżeczka sproszkowanej wędzonej papryki; 1 łyżeczka kurkumy; 1/2 łyżeczki papryczki chilli w proszku;liść laurowy; sok z limonki; 1/2 szklanki mleka kokosowego; pęczek świeżej kolendry


Dodatkowo będziesz potrzebował:


1/2 szklanki wody.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 720,7

Białko: 35,6g

Węglowodany: 92,2g

Tłuszcze: 18,6g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki

Name: Masala z kalafiora i cieciorki

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: W skład tej tradycyjnej indyjskiej mieszanki wchodzą kmin rzymski, kolendra, pieprz czarny, kardamon, liść laurowy, goździki, cynamon, pieprz cayenne, gałka muszkatołowa. Dziś masala z kalafiorem i ciecierzycą!

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 1 średniej wielkości kalafior, 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy, 2 sparzone i pokrojone w kostkę pomidory, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 duża cebula, 4 ząbki czosnku, 2 papryczki chilli, 2 łyżeczki przyprawy garam masala, 1 łyżeczka sproszkowanej wędzonej papryki, 1 łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczki papryczki chilli w proszku, liść laurowy, sok z limonki, 1/2 szklanki mleka kokosowego, pęczek świeżej kolendry

Calories: 720,7

Sending
User Rating 5 (2 votes)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Domową granolę
    Label
    W E G E

    Przepis na Domową granolę (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Domowa granola to najlepsza alternatywa dla gotowych mieszanek ze sklepu, słodzonych „dziwnymi” substancjami. Można ją wcinać na sucho, z mlekiem, jogurtem lub zmiksowanymi owocami.

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry
    Label
    W E G E

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.

    Przepis na Wege rosół
    Label
    W E G E

    Przepis na Wege rosół (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Spróbujcie wege wersji rosołu, a zapewniam Was, że nie będziecie chcieli wracać do tego mięsnego.

    Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami
    Label
    W E G E

    Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Szparagi to jedno z moich ulubionych warzyw. Lubię je jeść ugotowane na parze, czy zapieczone pod wegańskim beszamelem. Jako dodatek do sałatek smakuje równie dobrze.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.