Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-dotpay/woocommerce-dotpay.php on line 133

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/klient.dhosting.pl/wgarze/przepiswgarze.pl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-dotpay/woocommerce-dotpay.php on line 151
Przepis na Lina po francusku – duszony w białym winie (5 porcji) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Lina po francusku – duszony w białym winie (5 porcji) | zero waste

Zobacz koszyk “Przepis na Serowe oponki karnawałowe (35 sztuk) | zero waste” został dodany do koszyka.

Przepis na Lina po francusku – duszony w białym winie (5 porcji) | zero waste

99,99  z VAT

W skrócie:

Razem z moją mamą na niedzielny obiad postanowiłyśmy przygotować lina. Był bardzo delikatny, z pysznym sosem z żurawiną. Jest to dobry pomysł na danie dla osób z założenia nie jadających ryb, ponieważ dzięki duszeniu w winie, utracił specyficzny mulisty zapach.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 5
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: lin w całości (ok 1kg), 2 gałązki lubczyku, 1 duży ząbek czosnku, 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, 10 ziarenek pieprzu zielonego i czerwonego, 2 cytryny, garść suszonej żurawiny, 1,5 łyżki masła, 1 łyżka natki pietruszki, 1 łyżka miodu
 zł
Opis:

Razem z moją mamą na niedzielny obiad postanowiłyśmy przygotować lina. Był bardzo delikatny, z pysznym sosem z żurawiną. Jest to dobry pomysł na danie dla osób z założenia nie jadających ryb, ponieważ dzięki duszeniu w winie, utracił specyficzny mulisty zapach.


Składniki w Twoim pudełku:

lin w całości (ok 1kg); 2 gałązki lubczyku; 1 duży ząbek czosnku; 2 liście laurowe; 2 ziela angielskie; 10 ziarenek pieprzu zielonego i czerwonego; 2 cytryny; garść suszonej żurawiny; 1,5 łyżki masła; 1 łyżka natki pietruszki; 1 łyżka miodu


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Olej, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 714

Białko: 114g

Węglowodany: 33g

Tłuszcze: 36g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4-5 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Lina po francusku – duszony w białym winie

Name: Lin po francusku – duszony w białym winie

Author: ramydada - Weronika Woźniak

Description: Delikatny Lin z pysznym sosem z żurawiną. Dzięki duszeniu w winie, utracił specyficzny mulisty zapach.

Total Time: 1H

Type: obiad

Recipe Yield: 5

Recipe Ingredients: lin w całości (ok 1kg), 2 gałązki lubczyku, 1 duży ząbek czosnku, 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, 10 ziarenek pieprzu zielonego i czerwonego, 2 cytryny, garść suszonej żurawiny, 1,5 łyżki masła, 1 łyżka natki pietruszki, 1 łyżka miodu

Calories: 714

Sending
User Rating 3 (2 votes)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

  • Przepis na Focaccie z oliwkami
    Label
    W E G E

    Przepis na Focaccie z oliwkami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw.

  • Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

To może Ci się spodobać

    Przepis na Zupe-krem z dyni
    Label
    W E G E

    Przepis na Zupe-krem z dyni (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Własne eksperymenty wychodzą najsmaczniej, jak już kiedyś pisałam. Poprzednia zupa była bez smaku, kolejna dużo za ostra jak dla mnie, no i nareszcie udało mi się zrobić zupę delikatnie słodką a zarazem lekko pikantną. Jeśli ktoś lubi pikantne smaki to może podwoić dawkę pieprzu, ostrej papryki i curry. Jak dla mnie jest wystarczająco i na prawdę pysznie. A już powoli poddawałam się i myślałam, że nie da się zrobić dobrej, smacznej dyni.

    Przepis na Kremową zupę z cukinii
    Label
    W E G E

    Przepis na Kremową zupę z cukinii (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Erasmus w Szwecji? Polecam dla osób, które nie boją się ciemności i zimna. Dziś po raz pierwszy od ponad tygodnia wyszło słońce. Zazwyczaj jest pochmurno – szaro buro i ponuro. Dlatego też mimo, że na ogół nie przepadam za zupami, mam tu na nie wielką ochotę. Razem z Sofią, moją współlokatorką z Hiszpanii, próbujemy poprawić sobie humor i rozgrzać się razem gotując. Tym razem zupa z cukinii z przepisu jej mamy, bo jest smaczna, rozgrzewająca, szybka do przygotowania i tania (co na tutejsze warunki, jest ważnym kryterium).

    Przepis na Pieczonego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
    Label

    Przepis na Pieczonego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Jeśli macie ochotę na chińszczyznę, to proponuję zrobić samemu kurczaka słodko-kwaśnego. Jest dużo smaczniejszy niż zakupiony w barze a też będziemy wiedzieć co tak naprawdę w nim jest.

    Przepis na Makaron z wędzonym łososiem w białym winie
    Label

    Przepis na Makaron z wędzonym łososiem w białym winie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Jeśli spędzacie jutrzejszy wieczór w domu, to to danie będzie idealne. Nie jest też trudne do przygotowania, więc możecie podesłać przepis swoim mężczyznom aby wykazali się w kuchni (jeśli oczywiście nie robią tego na co dzień). Makaron z wędzonym łososiem w białym winie.