Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą (6 porcji) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą (6 porcji) | zero waste

Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą (6 porcji) | zero waste

24,99  z VAT

W skrócie:

Zupa z soczewicy to cudowna mieszanka smaków i zapachów – słodycz marchewki, kwaśny smak soku z cytryny, aromat świeżo zmielonego kuminu – po prostu pycha!

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 1 marchewka, 1 średnia cebula, 4 ząbki czosnku, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 szklanka czerwonej soczewicy, Włoszczyzna na 4 szklanki bulionu, 2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego), 1 łyżeczka curry, Świeża natka pietruszki, 1/2 cytryny
Opis:

Moja zupa z soczewicy to cudowna mieszanka smaków i zapachów – słodycz marchewki, kwaśny smak soku z cytryny, aromat świeżo zmielonego kuminu – po prostu pycha! A następnego dnia, na zimno, z świeżym pieczywem smakuje jeszcze lepiej!


Składniki w Twoim pudełku:


1 marchewka; 1 średnia cebula; 4 ząbki czosnku; 1 puszka krojonych pomidorów; 1 szklanka czerwonej soczewicy;Włoszczyzna na 4 szklanki bulionu; 2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego); 1 łyżeczka curry; Świeża natka pietruszki; 1/2 cytryny


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Sól, pieprz, olej.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1987

Białko: 131g

Węglowodany: 147g

Tłuszcze: 64g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 6 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Kremową zupę z czerwoną soczewicą

Name: Kremowa zupa z czerwoną soczewicą

Author: Jedzeniowy - Jakub Zieliński

Description: Moja zupa z soczewicy to cudowna mieszanka smaków i zapachów – słodycz marchewki, kwaśny smak soku z cytryny, aromat świeżo zmielonego kuminu – po prostu pycha!

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 1 marchewka, 1 średnia cebula, 4 ząbki czosnku, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 szklanka czerwonej soczewicy, Włoszczyzna na 4 szklanki bulionu, 2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego), 1 łyżeczka curry, Świeża natka pietruszki, 1/2 cytryny

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Pieczarkowy strogonow z makaronem
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczarkowy strogonow z makaronem (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Pieczarkowy strogonow. Wegański strogonow to oczywiście odpowiednik klasycznego strogonowa. wystarczy odjąć mięso, a i tak jest pysznie!

    Przepis na Makaron z papryką, pietruszką i kaparami
    Label
    W E G E

    Przepis na Makaron z papryką, pietruszką i kaparami (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Proste, szybkie i sycące danie – i można je zabrać ze sobą wszędzie, bez obawy, że sos pobrudzi zawartość torby, czy plecaka.

    Przepis na Focaccie z oliwkami
    Label
    W E G E

    Przepis na Focaccie z oliwkami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw.

    Przepis na Czekoladowy krem z czerwonej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Czekoladowy krem z czerwonej fasoli (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Czekoladowy mus z czerwonej fasoli, czyli półpuste kalorie – jest trochę klasycznych słodyczy, czyli czekolady, ale jest też pożywna czerwona fasola, która zawiera sporo białka i błonnika.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.