Przepis na Kremową zupę z cukinii (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Kremową zupę z cukinii (4 porcje) | zero waste

Przepis na Kremową zupę z cukinii (4 porcje) | zero waste

14,99  z VAT

W skrócie:

Erasmus w Szwecji? Polecam dla osób, które nie boją się ciemności i zimna. Dziś po raz pierwszy od ponad tygodnia wyszło słońce. Zazwyczaj jest pochmurno – szaro buro i ponuro. Dlatego też mimo, że na ogół nie przepadam za zupami, mam tu na nie wielką ochotę. Razem z Sofią, moją współlokatorką z Hiszpanii, próbujemy poprawić sobie humor i rozgrzać się razem gotując. Tym razem zupa z cukinii z przepisu jej mamy, bo jest smaczna, rozgrzewająca, szybka do przygotowania i tania (co na tutejsze warunki, jest ważnym kryterium).

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Wegetariańska
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełu: 4 duże cukinie, 1/2 cebuli, 4 łyżki kremowego serka
Opis:

Erasmus w Szwecji? Polecam dla osób, które nie boją się ciemności i zimna. Dziś po raz pierwszy od ponad tygodnia wyszło słońce. Zazwyczaj jest pochmurno – szaro buro i ponuro. Dlatego też mimo, że na ogół nie przepadam za zupami, mam tu na nie wielką ochotę. Razem z Sofią, moją współlokatorką z Hiszpanii, próbujemy poprawić sobie humor i rozgrzać się razem gotując. Tym razem zupa z cukinii z przepisu jej mamy, bo jest smaczna, rozgrzewająca, szybka do przygotowania i tania (co na tutejsze warunki, jest ważnym kryterium).


Składniki w Twoim pudełku:

4 duże cukinie; 1/2 cebuli; 4 łyżki kremowego serka


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwę z oliwek, grzanki, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 472

Białko: 17g

Węglowodany: 103g

Tłuszcze: 5g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Kremową zupę z cukinii

Name: Kremowa zupa z cukinii

Author: ramydada - Weronika Woźniak

Description: Tym razem zupa z cukinii z przepisu jej mamy, bo jest smaczna, rozgrzewająca, szybka do przygotowania i tania

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 4 duże cukinie, 1/2 cebuli, 4 łyżki kremowego serka

Calories: 472

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Orientalnego kurczaka ze szpinakiem
    Label

    Przepis na Orientalnego kurczaka ze szpinakiem (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Szpinak nie smakował tak, jak go zapamiętałam z dzieciństwa. Liście były chrupiące i miały rewelacyjny smak. Postanowiłam z nim poszaleć i zainspirowana różnymi przepisami przygotowałam orientalnego kurczaka ze szpinakiem. I był to strzał w dziesiątkę. Jest pysznie!

    Przepis na Żurawinowe pancakes z migdałami
    Label
    W E G E

    Przepis na Żurawinowe pancakes z migdałami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Na leniwe niedzielne śniadanie ze słońcem, które wreszcie się pojawiło. Na śniadanie na trawie czy też do łóżka. A może na niedzielne śniadanie dla mamy z okazji Dnia Matki. Wszystkie wymówki są dobre żeby zjeść tak przepyszne PANCAKESY Z ŻURAWINĄ I MIGDAŁAMI. 

    Przepis na Babeczki "cupcakes’y" z masłem orzechowym i lukrem
    Label
    W E G E

    Przepis na Babeczki “cupcakes’y” z masłem orzechowym i lukrem (18szt) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Zawsze zachwycałam się tak ślicznie wyglądającymi cupcakes’ami na zdjęciach i w amerykańskich filmach. Wreszcie nadarzyła się okazja żeby po raz pierwszy spróbować je zrobić i podarować jako urodzinowy prezent. Były przepyszne, choć kto za lukrem nie przepada lepiej niech zrobi bez niego, ponieważ razem babeczki są baaardzo słodkie. O i jeszcze jedno. Od dawna zastanawiałam się czemu istnieje podział na muffiny i cupcakesy. Doszperałam się i mogę się z wami podzielić wiedzą – obie babeczki swoją historię rozpoczynają w Stanach Zjednoczonych, różnica tkwi w składnikach oraz sposobie przyrządzania – muffiny zawierają w sobie olej, a ciasto wyrabia się dość niedbale – nie dbając o podział na składniki suche i mokre – wszystko miesza się razem. Natomiast cupcakes’y są z dodatkiem masła, które ucieramy, dzięki czemu zyskują delikatną, puszystą konsystencję. Nie jestem w stanie powiedzieć czy bardziej smakują mi jedne czy drugie babeczki – jednego jestem pewna – słodkości nigdy dość!

    Przepis na Kluski śląskie
    Label
    W E G E

    Przepis na Kluski śląskie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    To najszybszy i najprostszy przepis na kluski śląskie. Zdradziła mi go babcia pochodząca z Prudnika, więc zna się na rzeczy.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.