Przepis na Kremową zupę z cukinii (4 porcje) | zero waste

Przepis na Kremową zupę z cukinii (4 porcje) | zero waste

14,99  z VAT

W skrócie:

Erasmus w Szwecji? Polecam dla osób, które nie boją się ciemności i zimna. Dziś po raz pierwszy od ponad tygodnia wyszło słońce. Zazwyczaj jest pochmurno – szaro buro i ponuro. Dlatego też mimo, że na ogół nie przepadam za zupami, mam tu na nie wielką ochotę. Razem z Sofią, moją współlokatorką z Hiszpanii, próbujemy poprawić sobie humor i rozgrzać się razem gotując. Tym razem zupa z cukinii z przepisu jej mamy, bo jest smaczna, rozgrzewająca, szybka do przygotowania i tania (co na tutejsze warunki, jest ważnym kryterium).

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Wegetariańska
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełu: 4 duże cukinie, 1/2 cebuli, 4 łyżki kremowego serka
Opis:

Erasmus w Szwecji? Polecam dla osób, które nie boją się ciemności i zimna. Dziś po raz pierwszy od ponad tygodnia wyszło słońce. Zazwyczaj jest pochmurno – szaro buro i ponuro. Dlatego też mimo, że na ogół nie przepadam za zupami, mam tu na nie wielką ochotę. Razem z Sofią, moją współlokatorką z Hiszpanii, próbujemy poprawić sobie humor i rozgrzać się razem gotując. Tym razem zupa z cukinii z przepisu jej mamy, bo jest smaczna, rozgrzewająca, szybka do przygotowania i tania (co na tutejsze warunki, jest ważnym kryterium).


Składniki w Twoim pudełku:

4 duże cukinie; 1/2 cebuli; 4 łyżki kremowego serka


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwę z oliwek, grzanki, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 472

Białko: 17g

Węglowodany: 103g

Tłuszcze: 5g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Kremową zupę z cukinii

Name: Kremowa zupa z cukinii

Author: ramydada - Weronika Woźniak

Description: Tym razem zupa z cukinii z przepisu jej mamy, bo jest smaczna, rozgrzewająca, szybka do przygotowania i tania

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 4 duże cukinie, 1/2 cebuli, 4 łyżki kremowego serka

Calories: 472

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Makaron chow mein (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Bywa tak, że mamy potworną ochotę na chińczyka. Dlatego też coraz częściej uczę się gotować dania orientalne, które będą odpowiadały moim kubkom smakowym i będą przyrządzane porządnie, smacznie, a nie “aby zapchać głód”.

    Przepis na Makaron z wędzonym łososiem w białym winie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Jeśli spędzacie jutrzejszy wieczór w domu, to to danie będzie idealne. Nie jest też trudne do przygotowania, więc możecie podesłać przepis swoim mężczyznom aby wykazali się w kuchni (jeśli oczywiście nie robią tego na co dzień). Makaron z wędzonym łososiem w białym winie.

    Przepis na Zupe-krem z dyni
    W E G E

    Przepis na Zupe-krem z dyni (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Własne eksperymenty wychodzą najsmaczniej, jak już kiedyś pisałam. Poprzednia zupa była bez smaku, kolejna dużo za ostra jak dla mnie, no i nareszcie udało mi się zrobić zupę delikatnie słodką a zarazem lekko pikantną. Jeśli ktoś lubi pikantne smaki to może podwoić dawkę pieprzu, ostrej papryki i curry. Jak dla mnie jest wystarczająco i na prawdę pysznie. A już powoli poddawałam się i myślałam, że nie da się zrobić dobrej, smacznej dyni.

    Przepis na Babeczki "cupcakes’y" z masłem orzechowym i lukrem
    W E G E

    Przepis na Babeczki “cupcakes’y” z masłem orzechowym i lukrem (18szt) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Zawsze zachwycałam się tak ślicznie wyglądającymi cupcakes’ami na zdjęciach i w amerykańskich filmach. Wreszcie nadarzyła się okazja żeby po raz pierwszy spróbować je zrobić i podarować jako urodzinowy prezent. Były przepyszne, choć kto za lukrem nie przepada lepiej niech zrobi bez niego, ponieważ razem babeczki są baaardzo słodkie. O i jeszcze jedno. Od dawna zastanawiałam się czemu istnieje podział na muffiny i cupcakesy. Doszperałam się i mogę się z wami podzielić wiedzą – obie babeczki swoją historię rozpoczynają w Stanach Zjednoczonych, różnica tkwi w składnikach oraz sposobie przyrządzania – muffiny zawierają w sobie olej, a ciasto wyrabia się dość niedbale – nie dbając o podział na składniki suche i mokre – wszystko miesza się razem. Natomiast cupcakes’y są z dodatkiem masła, które ucieramy, dzięki czemu zyskują delikatną, puszystą konsystencję. Nie jestem w stanie powiedzieć czy bardziej smakują mi jedne czy drugie babeczki – jednego jestem pewna – słodkości nigdy dość!

Przepis w Garze
Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.