Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry (2 porcje) | zero waste

Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry (2 porcje) | zero waste

24,99  z VAT

W skrócie:

Przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 2
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełku: 1 cytryna (skórka + sok), 3 ząbki czosnku, 1 puszka mleka kokosowego, 6 suszonych pomidorów z olejem, pęczek świeżej kolendry, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 3 łyżki płatków drożdżowych, szczypta chili, 2 łyżki nasion czarnuszki, 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów, 1/2 paczki makaronu spaghetti
Opis:

Lubię eksperymentować w kuchni i testować nowe smaki. To spaghetti bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Na przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.


Składniki w Twoim pudełku:

1 cytryna (skórka + sok); 3 ząbki czosnku; 1 puszka mleka kokosowego; 6 suszonych pomidorów z olejem; pęczek świeżej kolendry; 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej; 3 łyżki płatków drożdżowych; szczypta chili; 2 łyżki nasion czarnuszki; 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów; 1/2 paczki makaronu spaghetti


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1953

Białko: 66g

Węglowodany: 236g

Tłuszcze: 79g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 2 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry

Name: Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.

Total Time: 30M

Type: obiad

Recipe Yield: 2

Recipe Ingredients: 1 cytryna (skórka + sok), 3 ząbki czosnku, 1 puszka mleka kokosowego, 6 suszonych pomidorów z olejem, pęczek świeżej kolendry, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 3 łyżki płatków drożdżowych, szczypta chili, 2 łyżki nasion czarnuszki, 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów, 1/2 paczki makaronu spaghetti

Calories: 1953

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Falafel
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

    Przepis na Najlepsze burgery z czerwonej fasoli
    W E G E

    Przepis na Najlepsze burgery z czerwonej fasoli (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Na fast foody też czasem przychodzi chęć. Wiedz, że w bardzo łatwy i szybki sposób możesz przygotować swojego ulubionego fast fooda. Hamburgery lubi każdy, ten jest całkowicie w roślinnej wersji. Więc jeśli w sobotni wieczór szykuje Ci się wizyta znajomych, poczęstuj ich wegańskim hamburgerem. Jestem pewna, że nawet miłośnicy mięsa nim nie pogardzą. 

    Przepis na Chlebek bananowy
    W E G E

    Przepis na Chlebek bananowy (1 keksówka) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Chlebek bananowy to taki trochę chlebek, a trochę ciasto. Jeżeli masz ochotę na coś słodkiego, to jest to idealny deser, ale świetnie sprawdzi się również jako śniadanie.

    Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni
    W E G E

    Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Z kilku warzyw możesz ugotować wielki gar leczo, który wyżywi rodzinę przez kilka dni. Z przygotowaniem leczo poradzi sobie każdy.

Przepis w Garze
Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.