Przepis na Kluski śląskie (2 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Kluski śląskie (2 porcje) | zero waste

Przepis na Kluski śląskie (2 porcje) | zero waste

9,99  z VAT

W skrócie:

To najszybszy i najprostszy przepis na kluski śląskie. Zdradziła mi go babcia pochodząca z Prudnika, więc zna się na rzeczy.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 2
Kuchnia: Świata
Rodzaj dania: Przekąska, Obiad, Kolacja
W pudełku: 4 ziemniaki, 1 jajko, 3 łyżki mąki ziemniaczana
Opis:

To najszybszy i najprostszy przepis na kluski śląskie. Zdradziła mi go babcia pochodząca z Prudnika, więc zna się na rzeczy.


Składniki w Twoim pudełku:

4 ziemniaki; 1 jajko; 3 łyżki mąki ziemniaczana


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Sól.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 702,6

Białko: 14,9g

Węglowodany: 149,8g

Tłuszcze: 6,3g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 2 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Kluski śląskie

Name: Kluski Śląskie

Author: ramydada - Weronika Woźniak

Description: To najszybszy i najprostszy przepis na kluski śląskie. Zdradziła mi go babcia pochodząca z Prudnika, więc zna się na rzeczy.

Total Time: 30M

Type: obiad

Recipe Yield: 2

Recipe Ingredients: 4 ziemniaki, 1 jajko, 3 łyżki mąki ziemniaczana

Calories: 702,6

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Babeczki "cupcakes’y" z masłem orzechowym i lukrem
    Label
    W E G E

    Przepis na Babeczki “cupcakes’y” z masłem orzechowym i lukrem (18szt) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Zawsze zachwycałam się tak ślicznie wyglądającymi cupcakes’ami na zdjęciach i w amerykańskich filmach. Wreszcie nadarzyła się okazja żeby po raz pierwszy spróbować je zrobić i podarować jako urodzinowy prezent. Były przepyszne, choć kto za lukrem nie przepada lepiej niech zrobi bez niego, ponieważ razem babeczki są baaardzo słodkie. O i jeszcze jedno. Od dawna zastanawiałam się czemu istnieje podział na muffiny i cupcakesy. Doszperałam się i mogę się z wami podzielić wiedzą – obie babeczki swoją historię rozpoczynają w Stanach Zjednoczonych, różnica tkwi w składnikach oraz sposobie przyrządzania – muffiny zawierają w sobie olej, a ciasto wyrabia się dość niedbale – nie dbając o podział na składniki suche i mokre – wszystko miesza się razem. Natomiast cupcakes’y są z dodatkiem masła, które ucieramy, dzięki czemu zyskują delikatną, puszystą konsystencję. Nie jestem w stanie powiedzieć czy bardziej smakują mi jedne czy drugie babeczki – jednego jestem pewna – słodkości nigdy dość!

    Przepis na Lina po francusku – duszony w białym winie
    Label

    Przepis na Lina po francusku – duszony w białym winie (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    99,99  z VAT

    Razem z moją mamą na niedzielny obiad postanowiłyśmy przygotować lina. Był bardzo delikatny, z pysznym sosem z żurawiną. Jest to dobry pomysł na danie dla osób z założenia nie jadających ryb, ponieważ dzięki duszeniu w winie, utracił specyficzny mulisty zapach.

    Przepis na Plukkfisk - norweskie danie z ryby
    Label

    Przepis na Plukkfisk – norweskie danie z ryby (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    64,99  z VAT

    Jestem wielkim smakoszem ryb, ale to danie jest idealne dla osób, które ryb nie lubią. Jest to mieszanka gotowanej białej ryby, ziemniaków, boczku i beszamelu.

    Przepis na Pieczonego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
    Label

    Przepis na Pieczonego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Jeśli macie ochotę na chińszczyznę, to proponuję zrobić samemu kurczaka słodko-kwaśnego. Jest dużo smaczniejszy niż zakupiony w barze a też będziemy wiedzieć co tak naprawdę w nim jest.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.