Przepis na Focaccie z oliwkami (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Focaccie z oliwkami (4 porcje) | zero waste

Przepis na Focaccie z oliwkami (4 porcje) | zero waste

14,99  z VAT

W skrócie:

We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Przekąska, Kolacja
W pudełku: 300 g mąki, 25 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 3 łyżki sezamu, 100 g zielonych oliwek
Opis:

We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw. Nie wszyscy wiedzą, lecz włoska focaccia to po prostu ciasto na pizzę bez sera i sosu pomidorowego. Włoski chleb występuje w wielu odmianach – z solą, z ziołami (między innymi z rozmarynem), z suszonymi pomidorami, z oliwkami. Od pizzy odróżnia ją czas wyrastania ciasta – jest dłuższy, przez co focaccia jest grubsza i bardziej puszysta niż ciasto na pizzę.


Składniki w Twoim pudełku:


300 g mąki; 25 g świeżych drożdży; 1 łyżeczka suszonej bazylii; 3 łyżki sezamu; 100 g zielonych oliwek


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwę z oliwek, cukier.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1366

Białko: 39g

Węglowodany: 239g

Tłuszcze: 29g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Focaccie z oliwkami

Name: Focaccia z oliwkami

Author: Jedzeniowy - Jakub Zieliński

Description: We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw.

Total Time: 1H

Type: przekąska

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 300 g mąki, 25 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 3 łyżki sezamu, 100 g zielonych oliwek

Calories: 1366

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Daktylowe batoniki z amarantusem
    Label
    W E G E

    Przepis na Daktylowe batoniki z amarantusem (6 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Daktylowe batoniki przygotowuje się bardzo szybko – wystarczy zmielić daktyle z masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi, dodać amarantus i pokroić – batoniki gotowe!

    Przepis na Węgierskie leczo z ciecierzycą
    Label
    W E G E

    Przepis na Węgierskie leczo z ciecierzycą (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Z podróży na Węgry, oprócz zdjęć, pamiątek i wspomnień przywiozłem kilka pomysłów na nowe przepisy, które mogłyby pojawić się na blogu. Oto jeden z nich – węgierskie leczo z ciecierzycą.

    Przepis na Czekoladowy krem z czerwonej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Czekoladowy krem z czerwonej fasoli (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Czekoladowy mus z czerwonej fasoli, czyli półpuste kalorie – jest trochę klasycznych słodyczy, czyli czekolady, ale jest też pożywna czerwona fasola, która zawiera sporo białka i błonnika.

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.