Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste

Zobacz koszyk “Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste” został dodany do koszyka.

Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste

24,99  z VAT

W skrócie:

Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad
W pudełku: 3 puszki białej fasolki, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 500 ml przecieru pomidorowego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka kulek ziela angielskiego, kilka kulek pieprzu, kilka listków laurowych, 2 łyżeczki wędzonej papryki, 2 łyżki suszonego majeranku, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki chili
Opis:

Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.


Składniki w Twoim pudełku:

3 puszki białej fasolki; 1 cebula; 4 ząbki czosnku; 1 czerwona papryka; 500 ml przecieru pomidorowego; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; kilka kulek ziela angielskiego; kilka kulek pieprzu; kilka listków laurowych;2 łyżeczki wędzonej papryki; 2 łyżki suszonego majeranku; 1 łyżeczka kminu rzymskiego; 1/2 łyżeczki chili


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwa z oliwek, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 731

Białko: 57g

Węglowodany: 92g

Tłuszcze: 6g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 6 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Fasolkę po bretońsku

Name: Fasolka po bretońsku

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 3 puszki białej fasolki, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 500 ml przecieru pomidorowego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka kulek ziela angielskiego, kilka kulek pieprzu, kilka listków laurowych, 2 łyżeczki wędzonej papryki, 2 łyżki suszonego majeranku, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki chili

Calories: 731

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

To może Ci się spodobać