Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste

Zobacz koszyk “Przepis na Najlepsze burgery z czerwonej fasoli (6 porcji) | zero waste” został dodany do koszyka.

Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste

24,99  z VAT

W skrócie:

Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad
W pudełku: 3 puszki białej fasolki, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 500 ml przecieru pomidorowego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka kulek ziela angielskiego, kilka kulek pieprzu, kilka listków laurowych, 2 łyżeczki wędzonej papryki, 2 łyżki suszonego majeranku, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki chili
Opis:

Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.


Składniki w Twoim pudełku:

3 puszki białej fasolki; 1 cebula; 4 ząbki czosnku; 1 czerwona papryka; 500 ml przecieru pomidorowego; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; kilka kulek ziela angielskiego; kilka kulek pieprzu; kilka listków laurowych;2 łyżeczki wędzonej papryki; 2 łyżki suszonego majeranku; 1 łyżeczka kminu rzymskiego; 1/2 łyżeczki chili


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwa z oliwek, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 731

Białko: 57g

Węglowodany: 92g

Tłuszcze: 6g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 6 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Fasolkę po bretońsku

Name: Fasolka po bretońsku

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 3 puszki białej fasolki, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 500 ml przecieru pomidorowego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka kulek ziela angielskiego, kilka kulek pieprzu, kilka listków laurowych, 2 łyżeczki wędzonej papryki, 2 łyżki suszonego majeranku, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki chili

Calories: 731

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

To może Ci się spodobać

    Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki
    Label
    W E G E

    Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Ta masala to kolejne danie z serii „szybkie, proste, jednogarnkowe i pyszne” czyli takie, jakie lubię najbardziej. Gdy dołączą do tego egzotyczne, wyraziste smaki, to już w ogóle istne szaleństwo. „Garam masala” to w dosłownym tłumaczeniu „gorące przyprawy”.

    Przepis na Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu
    Label
    W E G E

    Przepis na Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu (4 porcje + 25 klopsików) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Generalnie lubię każde spaghetti, najbardziej z sosem pomidorowym, ale to z klopsikami bije na głowę wszystkie inne wersje spaghetti.

    Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej
    Label
    W E G E

    Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej – bezglutenowe (20 szt) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie.

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry
    Label
    W E G E

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.