Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste

Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste

24,99  z VAT

W skrócie:

Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad
W pudełku: 3 puszki białej fasolki, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 500 ml przecieru pomidorowego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka kulek ziela angielskiego, kilka kulek pieprzu, kilka listków laurowych, 2 łyżeczki wędzonej papryki, 2 łyżki suszonego majeranku, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki chili
Opis:

Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.


Składniki w Twoim pudełku:

3 puszki białej fasolki; 1 cebula; 4 ząbki czosnku; 1 czerwona papryka; 500 ml przecieru pomidorowego; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; kilka kulek ziela angielskiego; kilka kulek pieprzu; kilka listków laurowych;2 łyżeczki wędzonej papryki; 2 łyżki suszonego majeranku; 1 łyżeczka kminu rzymskiego; 1/2 łyżeczki chili


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Oliwa z oliwek, sól, pieprz.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 731

Białko: 57g

Węglowodany: 92g

Tłuszcze: 6g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 6 porcji.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Fasolkę po bretońsku

Name: Fasolka po bretońsku

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.

Total Time: 45M

Type: obiad

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 3 puszki białej fasolki, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 500 ml przecieru pomidorowego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka kulek ziela angielskiego, kilka kulek pieprzu, kilka listków laurowych, 2 łyżeczki wędzonej papryki, 2 łyżki suszonego majeranku, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki chili

Calories: 731

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Do tego przepisu polecamy również:

  • Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek odrywany, pełen ziół (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chlebek odrywany to kolejna już propozycja zaczerpnięta z Instagrama od pewnej bardzo zdolnej blogerki @obiaddlataty. Jest rewelacyjny, puszysty i pełen ziół. Świetnie nada się na letniego grilla lub jako dodatek do sałatki czy poczęstunek dla gości. Na pewno zaskoczysz niejednego gościa tym przepisem.

  • Przepis na Chleb na jogurcie
    Label

    Przepis na Chleb na jogurcie (1 bochenek) | zero waste

    0 out of 5
    9,99  z VAT

    Ten chleb jest nie dość że prosty w wykonaniu to jeszcze jest tak smaczny, że radzę zarobić od razu na dwa bochenki. Jest w nim zalewie 3 g drożdży a jest pięknie wyrośnięty. Piecze się go w garnku (bez plastikowych elementów) lub naczyniu żaroodpornym.

To może Ci się spodobać

    Przepis na Ostrą zupę meksykańska
    Label
    W E G E

    Przepis na Ostrą zupę meksykańska (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Latem nie unikam pikantnych przypraw, wręcz przeciwnie. Często gotuję pikantne dania, chyba nawet częściej niż zimą.

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry
    Label
    W E G E

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

    Przepis na Bardzo czekoladową tartę z owocami granatu
    Label
    W E G E

    Przepis na Bardzo czekoladową tartę z owocami granatu – bez pieczenia (Forma o śr. 22cm) | zero waste

    0 out of 5
    49,99  z VAT

    To ciasto to czekoladowy obłęd. Słodki spód, wytrawny krem i kwaśne owoce – idealnie komponujące się połączenie. Jestem pewna, że zasmakuje Twoim gościom, ale także Tobie.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.