Przepis na Doskonałe chili sin carne (4 porcje) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Doskonałe chili sin carne (4 porcje) | zero waste

Przepis na Doskonałe chili sin carne (4 porcje) | zero waste

34,99  z VAT

W skrócie:

Aromatyczne i pachnące, pełne smaku wegańskie chili sin carne, które jest świetną alternatywą dla popularnego, mięsnego chili con carne, którym zajada się cały świat.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Obiad, Kolacja
W pudełu: 1 duża cebula, 8 ząbków czosnku, 200 g naturalnego tofu, 2 puszki krojonych pomidorów, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 2 czerwone papryki, 2 papryki chili, 2 łyżki cukru, 4 łyżeczki suszonej bazylii, 5 łyżek koncentratu pomidorowego
Opis:

Jeśli lubisz meksykańskie potrawy, ten przepis z pewnością Cię zadowoli.

Aromatyczne i pachnące, pełne smaku wegańskie chili sin carne, które jest świetną alternatywą dla popularnego, mięsnego chili con carne, którym zajada się cały świat.


Składniki w Twoim pudełku:


1 duża cebula; 8 ząbków czosnku; 200 g naturalnego tofu;2 puszki krojonych pomidorów; 1 puszka czerwonej fasoli; 1 puszka kukurydzy; 2 czerwone papryki; 2 papryki chili; 2 łyżki cukru; 4 łyżeczki suszonej bazylii; 5 łyżek koncentratu pomidorowego


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Sól, pieprz, olej.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 677

Białko: 44g

Węglowodany: 83g

Tłuszcze: 16g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na ok. 4 porcje.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Doskonałe chili sin carne

Name: Doskonałe chili sin carne

Author: Jedzeniowy - Jakub Zieliński

Description: Aromatyczne i pachnące, pełne smaku wegańskie chili sin carne, które jest świetną alternatywą dla popularnego, mięsnego chili con carne, którym zajada się cały świat.

Total Time: 30M

Type: obiad

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 1 duża cebula, 8 ząbków czosnku, 200 g naturalnego tofu, 2 puszki krojonych pomidorów, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 2 czerwone papryki, 2 papryki chili, 2 łyżki cukru, 4 łyżeczki suszonej bazylii, 5 łyżek koncentratu pomidorowego

Calories: 677

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Zupa krem z kukurydzy to danie, które zniewala smakiem – słodycz kukurydzy, mleka kokosowego i papryki, do tego ostrość czosnku oraz imbiru i aromat przypraw.

    Przepis na Najlepsze czekoladowe muffinki
    Label
    W E G E

    Przepis na Najlepsze czekoladowe muffinki (11szt.) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Muffiny czekoladowe są bardzo kaloryczne, ale i bardzo smaczne. Puszyste, mocno czekoladowe. Idealne do popołudniowej kawy lub na deser po sycącym obiedzie.

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.

    Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli (400g) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Ze względu na charakterystyczny zapach świeżego czosnku do pasty dorzuciłem sporo natki pietruszki – dzięki niej można łatwo pozbyć się zapachu czosnku z ust.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.