Przepis na Daktylowe batoniki z amarantusem (6 sztuk) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Daktylowe batoniki z amarantusem (6 sztuk) | zero waste

Przepis na Daktylowe batoniki z amarantusem (6 sztuk) | zero waste

34,99  z VAT

W skrócie:

Daktylowe batoniki przygotowuje się bardzo szybko – wystarczy zmielić daktyle z masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi, dodać amarantus i pokroić – batoniki gotowe!

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Śniadanie, Przekąska, Deser
W pudełku: 300 g suszonych daktyli, 100 g prażonych orzechów ziemnych bez soli, 3 łyżki wiórków kokosowych, 3/4 szklanki amarantusa ekspandowanego
Opis:

Daktylowe batoniki przygotowuje się bardzo szybko – wystarczy zmielić daktyle z masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi, dodać amarantus i pokroić – batoniki gotowe! Zero czekania, zero pieczenia! A efekt jest niesamowity… Słodycz daktyli i orzechowy smak dzięki amarantusowi i masłu orzechowemu – niebo w gębie!


Składniki w Twoim pudełku:


300 g suszonych daktyli; 100 g prażonych orzechów ziemnych bez soli; 3 łyżki wiórków kokosowych; 3/4 szklanki amarantusa ekspandowanego


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Dodatki według uznania: świeże owoce, cynamon, papryka chili, wiórki kokosowe, ksylitol lub cukier.

* Wyżej wymienione składnik są opcjonalne. Można je dodać według swojego uznania.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 2572

Białko: 58g

Węglowodany: 349g

Tłuszcze: 100g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na  ok. 6 batonów.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Daktylowe batoniki z amarantusem

Name: Daktylowe batoniki z amarantusem

Author: Jedzeniowy - Jakub Zieliński

Description: Daktylowe batoniki przygotowuje się bardzo szybko – wystarczy zmielić daktyle z masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi, dodać amarantus i pokroić – batoniki gotowe!

Total Time: 30M

Type: deser

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 300 g suszonych daktyli, 100 g prażonych orzechów ziemnych bez soli, 3 łyżki wiórków kokosowych, 3/4 szklanki amarantusa ekspandowanego

Calories: 2572

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Wrapy z hummusem i suszonymi pomidorami
    Label
    W E G E

    Przepis na Wrapy z hummusem i suszonymi pomidorami (1 porcja) | zero waste

    0 out of 5
    7,99  z VAT

    Wrapy z hummusem i suszonymi pomidorami – bez wysiłku podczas gotowania, bez ryzyka, że coś się zabrudzi, bez większego sprzątania, obiad idealny do lunchboxa.

    Przepis na Zupe krem z brokułów
    Label
    W E G E

    Przepis na Zupe krem z brokułów (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na krem brokułowy jest zaskakująco banalny – wystarczy zalać przesmażone warzywa bulionem, ugotować do miękkości i zblendować – zupa brokułowa gotowa!

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone warzywa korzeniowe (3 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej.

    Przepis na Dyniową lasagne z soczewicą
    Label
    W E G E

    Przepis na Dyniową lasagne z soczewicą (Forma 15 x 23 cm) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Dyniowa lasagne opiera się oczywiście na klasycznym przepisie na lazanię, który odpowiednio zmodyfikowałem – sos beszamelowy zamieniłem na dynię doprawioną gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem, a mięso mielone w sosie pomidorowym zamieniłem na czerwoną soczewicę. Rezygnując z dodawania sera do dyniowej lazanii znacząco ją odchudziłem.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.