Przepis na Ciasto bananowe (Forma 30 x 12cm) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Ciasto bananowe (Forma 30 x 12cm) | zero waste

Przepis na Ciasto bananowe (Forma 30 x 12cm) | zero waste

Kategoria:

24,99  z VAT

W skrócie:

Chlebek bananowy to jeden z pierwszych deserów jakie nauczyłem się robić. Bardzo lubię przygotowywać takie ciasta z moimi dziewczynami.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 4
Kuchnia: Wegetariańska
Rodzaj dania: Przekąska, Deser, Kolacja
W pudełku: 4 dojrzałe banany, 1,5 szklanki mąki pszennej, 70 g masła, 80 g cukru, 1 jajko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka esencji waniliowej
Opis:

Chlebek bananowy to jeden z pierwszych deserów jakie nauczyłem się robić. Bardzo lubię przygotowywać takie ciasta z moimi dziewczynami. Można wspólnie spędzić czas i przy okazji pokazać, że owoce i warzywa mają wszechstronne zastosowanie. Innym aspektem jest fakt, że nie wyrzucamy brązowych bananów. Pokazujemy dzieciakom, że właśnie takie są najsmaczniejsze i maja w sobie najwięcej słodyczy. Czasami nawet tak dużo, że ciasta nie trzeba dosładzać.


Składniki w Twoim pudełku:


4 dojrzałe banany; 1,5 szklanki mąki pszennej; 70 g masła;80 g cukru; 1 jajko; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1 łyżeczka esencji waniliowej


Dodatkowo będziesz potrzebował:


sól.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 2353,6

Białko: 42,8

Węglowodany: 382,2

Tłuszcze: 69,7

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na formę o wymiarach 30 x 12cm.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Ciasto bananowe

Name: Ciasto bananowe

Author: Jakub Kuroń

Description: Chlebek bananowy to jeden z pierwszych deserów jakie nauczyłem się robić. Bardzo lubię przygotowywać takie ciasta z moimi dziewczynami.

Total Time: 1H

Type: deser

Recipe Yield: 4

Recipe Ingredients: 4 dojrzałe banany, 1,5 szklanki mąki pszennej, 70 g masła, 80 g cukru, 1 jajko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka esencji waniliowej

Calories: 2353,6

Sending
User Rating 5 (2 votes)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Chałkę z kruszonką
    W E G E

    Przepis na Chałkę z kruszonką (1,5 kg) | zero waste

    0 out of 5
    19,99  z VAT

    Chałka sama w sobie ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Można jeść ją samą lub z masłem. Można posmarować miodem lub jak lubi Bogusia konfiturą i mascarpone.

    Przepis na Kokosanki
    W E G E

    Przepis na Kokosanki (20szt) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Klasyka polskich wypieków, królują na naszych stołach i towarzyszą kawie od kilkudziesięciu lat. Nie ma w Polsce osoby, która kokosanek nie próbowała.

    Przepis na Pierś faszerowaną serem żółtym i warzywami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    W tym wypadku jest to szpinak, kolorowa papryka i wyraźny w smaku żółty ser. To szybkie, kolorowe i zdrowe danie. Nie będzie nam dzisiaj potrzebna patelnia, bo pierś jest zapiekana a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.

    Przepis na Żeberka pieczone (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    54,99  z VAT

    Połączenie sosu sojowego (za którym jak już pewnie zdążyliście zauważyć przepadam), wędzonej papryki, czosnku i miodu sprawia, że ślinka cieknie już przy marynowaniu mięsa.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.