Przepis na Chałkę z kruszonką (1,5 kg) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Chałkę z kruszonką (1,5 kg) | zero waste

Przepis na Chałkę z kruszonką (1,5 kg) | zero waste

Kategoria:

19,99  z VAT

W skrócie:

Chałka sama w sobie ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Można jeść ją samą lub z masłem. Można posmarować miodem lub jak lubi Bogusia konfiturą i mascarpone.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 5
Rodzaj dania: Śniadanie, Przekąska, Deser, Kolacja
W pudełku: 50 g drożdży świeżych, 180 g cukru, 150 ml letniego mleka, 700 g mąki pszennej, 4 żółtka, 200 g masła, 1 łyżeczka esencji waniliowej
Opis:

Chałka sama w sobie ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Można jeść ją samą lub z masłem. Można posmarować miodem lub jak lubi Bogusia konfiturą i mascarpone. Jeżeli chałka się podsuszy ,można przygotować coś na kształt tostów francuskich. Żydzi spożywają chałkę w czasie szabatu w podziękowaniu Bogu za święta.


Składniki w Twoim pudełku:


50 g drożdży świeżych; 180 g cukru; 150 ml letniego mleka; 700 g mąki pszennej; 4 żółtka; 200 g masła; 1 łyżeczka esencji waniliowej


Dodatkowo będziesz potrzebował:


sól, olej.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 5050,5

Białko: 96,1

Węglowodany: 716,1

Tłuszcze: 201,4

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na ok. 1,5kg.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Chałkę z kruszonką

Name: Chałka z kruszonką

Author: Jakub Kuroń

Description: Chałka sama w sobie ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Można jeść ją samą lub z masłem. Można posmarować miodem lub jak lubi Bogusia konfiturą i mascarpone.

Total Time: 1H

Type: deser

Recipe Yield: 5

Recipe Ingredients: 50 g drożdży świeżych, 180 g cukru, 150 ml letniego mleka, 700 g mąki pszennej, 4 żółtka, 200 g masła, 1 łyżeczka esencji waniliowej

Calories: 5050,5

Sending
User Rating 5 (2 votes)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Ciasto bananowe
    Label
    W E G E

    Przepis na Ciasto bananowe (Forma 30 x 12cm) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Chlebek bananowy to jeden z pierwszych deserów jakie nauczyłem się robić. Bardzo lubię przygotowywać takie ciasta z moimi dziewczynami.

    Przepis na Żeberka pieczone (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    54,99  z VAT

    Połączenie sosu sojowego (za którym jak już pewnie zdążyliście zauważyć przepadam), wędzonej papryki, czosnku i miodu sprawia, że ślinka cieknie już przy marynowaniu mięsa.

    Przepis na Pierogi z tartymi ziemniakami
    Label
    W E G E

    Przepis na Pierogi z tartymi ziemniakami (30szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pierogi z tartymi ziemniakami zasługują na wyróżnienie i popularyzację bo smakują wyśmienicie. Mają różne nazwy zależnie od regionu: „Podlaskie”, „oszukańce” czy „bociany”.

    przepis na pieczone udko z kurczaka
    Label

    Przepis na Udko pieczone w orientalnej marynacie (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Moja propozycja na udko to aromatyczna marynata na bazie: sosu sojowego, miodu, sosu chilli i imbiru… brzmi dobrze? Wypróbujcie mój sprawdzony przepis na udko pieczone z kurczaka!

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.