Przepis na Brownie z fasoli i bananów (Forma 30 x 14 cm) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Brownie z fasoli i bananów (Forma 30 x 14 cm) | zero waste

Zobacz koszyk “Przepis na Gulasz afrykański (5 porcji) | zero waste” został dodany do koszyka.

Przepis na Brownie z fasoli i bananów (Forma 30 x 14 cm) | zero waste

24,99  z VAT

W skrócie:

Roślinna wersja Brownie. Możesz się nim zajadać bez wyrzutów sumienia, bo składa się z samych zdrowych składników. Jest bardzo smaczne, a fasola w tym przepisie jest właściwie niewyczuwalna.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Deser
W pudełku: 3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli lub 2 puszki, 2 banany, 2 łyżki masła orzechowego, 4 łyżki syropu daktylowego, 5 łyżek kakao, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Opis:

Brownie to czekoladowe ciasto typowe dla kuchni amerykańskiej. Oryginalny przepis składa się z gorzkiej czekolady, jajek, cukru, masła i odrobiny mąki. Jest ciężkie, wilgotne, trochę zakalcowate, ale właśnie taki jest jego urok.

Przepis, który chciałam Wam dziś pokazać to całkowicie roślinna wersja tego popularnego ciasta. Dodatkowo możesz się nim zajadać bez wyrzutów sumienia, bo składa się z samych zdrowych składników. Jest bardzo smaczne, a fasola w tym przepisie jest właściwie niewyczuwalna.


Składniki w Twoim pudełku:

180 g wędzonego tofu; 3 łyżki suchej kaszy kuskus; 3 łyżki bułki tartej; 1 ząbek czosnku; 1 łyżka sosu sojowego; 1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Forma 30 x 14 cm.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1387,4

Białko: 63,3g

Węglowodany: 206,4g

Tłuszcze: 29,9g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na formę o wymiarach ok. 30cm x 14cm.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Brownie z fasoli i bananów

Name: Brownie z fasoli i bananów

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Roślinna wersja Brownie. Możesz się nim zajadać bez wyrzutów sumienia, bo składa się z samych zdrowych składników. Jest bardzo smaczne, a fasola w tym przepisie jest właściwie niewyczuwalna.

Total Time: 45M

Type: deser

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli lub 2 puszki, 2 banany, 2 łyżki masła orzechowego, 4 łyżki syropu daktylowego, 5 łyżek kakao, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

Calories: 1387,4

Sending
User Rating 5 (3 votes)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni
    Label
    W E G E

    Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Z kilku warzyw możesz ugotować wielki gar leczo, który wyżywi rodzinę przez kilka dni. Z przygotowaniem leczo poradzi sobie każdy.

    Przepis na Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu
    Label
    W E G E

    Przepis na Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu (4 porcje + 25 klopsików) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Generalnie lubię każde spaghetti, najbardziej z sosem pomidorowym, ale to z klopsikami bije na głowę wszystkie inne wersje spaghetti.

    Przepis na Bardzo czekoladową tartę z owocami granatu
    Label
    W E G E

    Przepis na Bardzo czekoladową tartę z owocami granatu – bez pieczenia (Forma o śr. 22cm) | zero waste

    0 out of 5
    49,99  z VAT

    To ciasto to czekoladowy obłęd. Słodki spód, wytrawny krem i kwaśne owoce – idealnie komponujące się połączenie. Jestem pewna, że zasmakuje Twoim gościom, ale także Tobie.

    Przepis na Fasolkę po bretońsku
    Label
    W E G E

    Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. Przyrządzenie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż 20 minut.