Przepis na Brownie z fasoli i bananów (Forma 30 x 14 cm) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Brownie z fasoli i bananów (Forma 30 x 14 cm) | zero waste

Zobacz koszyk “Przepis na Fasolkę po bretońsku (6 porcji) | zero waste” został dodany do koszyka.

Przepis na Brownie z fasoli i bananów (Forma 30 x 14 cm) | zero waste

24,99  z VAT

W skrócie:

Roślinna wersja Brownie. Możesz się nim zajadać bez wyrzutów sumienia, bo składa się z samych zdrowych składników. Jest bardzo smaczne, a fasola w tym przepisie jest właściwie niewyczuwalna.

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegańska
Rodzaj dania: Deser
W pudełku: 3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli lub 2 puszki, 2 banany, 2 łyżki masła orzechowego, 4 łyżki syropu daktylowego, 5 łyżek kakao, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Opis:

Brownie to czekoladowe ciasto typowe dla kuchni amerykańskiej. Oryginalny przepis składa się z gorzkiej czekolady, jajek, cukru, masła i odrobiny mąki. Jest ciężkie, wilgotne, trochę zakalcowate, ale właśnie taki jest jego urok.

Przepis, który chciałam Wam dziś pokazać to całkowicie roślinna wersja tego popularnego ciasta. Dodatkowo możesz się nim zajadać bez wyrzutów sumienia, bo składa się z samych zdrowych składników. Jest bardzo smaczne, a fasola w tym przepisie jest właściwie niewyczuwalna.


Składniki w Twoim pudełku:

180 g wędzonego tofu; 3 łyżki suchej kaszy kuskus; 3 łyżki bułki tartej; 1 ząbek czosnku; 1 łyżka sosu sojowego; 1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Forma 30 x 14 cm.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 1387,4

Białko: 63,3g

Węglowodany: 206,4g

Tłuszcze: 29,9g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na formę o wymiarach ok. 30cm x 14cm.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Brownie z fasoli i bananów

Name: Brownie z fasoli i bananów

Author: WegeWeda - Agata Dominiak

Description: Roślinna wersja Brownie. Możesz się nim zajadać bez wyrzutów sumienia, bo składa się z samych zdrowych składników. Jest bardzo smaczne, a fasola w tym przepisie jest właściwie niewyczuwalna.

Total Time: 45M

Type: deser

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli lub 2 puszki, 2 banany, 2 łyżki masła orzechowego, 4 łyżki syropu daktylowego, 5 łyżek kakao, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

Calories: 1387,4

Sending
User Rating 5 (3 votes)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Gulasz afrykański
    Label
    W E G E

    Przepis na Gulasz afrykański (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Uwielbiam dania pachnące słońcem, szybkie w przygotowaniu, nieskomplikowane i pyszne. Ten gulasz w afrykańskim stylu jest słodko-ostry, z wyczuwalną nutą masła orzechowego i cynamonu. Papryczka chili nadaje temu daniu charakteru i świetnie równoważy słodki smak. Polecam spróbować wszystkim, którzy lubią szczyptę egzotyki w swojej kuchni.

    Przepis na Ostrą zupę meksykańska
    Label
    W E G E

    Przepis na Ostrą zupę meksykańska (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Latem nie unikam pikantnych przypraw, wręcz przeciwnie. Często gotuję pikantne dania, chyba nawet częściej niż zimą.

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

    Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej
    Label
    W E G E

    Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej – bezglutenowe (20 szt) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie.