Przepis na Babeczki "cupcakes’y" z masłem orzechowym i lukrem (18szt) | zero waste - Przepis w Garze

Przepis na Babeczki “cupcakes’y” z masłem orzechowym i lukrem (18szt) | zero waste

Przepis na Babeczki “cupcakes’y” z masłem orzechowym i lukrem (18szt) | zero waste

34,99  z VAT

W skrócie:

Zawsze zachwycałam się tak ślicznie wyglądającymi cupcakes’ami na zdjęciach i w amerykańskich filmach. Wreszcie nadarzyła się okazja żeby po raz pierwszy spróbować je zrobić i podarować jako urodzinowy prezent. Były przepyszne, choć kto za lukrem nie przepada lepiej niech zrobi bez niego, ponieważ razem babeczki są baaardzo słodkie. O i jeszcze jedno. Od dawna zastanawiałam się czemu istnieje podział na muffiny i cupcakesy. Doszperałam się i mogę się z wami podzielić wiedzą – obie babeczki swoją historię rozpoczynają w Stanach Zjednoczonych, różnica tkwi w składnikach oraz sposobie przyrządzania – muffiny zawierają w sobie olej, a ciasto wyrabia się dość niedbale – nie dbając o podział na składniki suche i mokre – wszystko miesza się razem. Natomiast cupcakes’y są z dodatkiem masła, które ucieramy, dzięki czemu zyskują delikatną, puszystą konsystencję. Nie jestem w stanie powiedzieć czy bardziej smakują mi jedne czy drugie babeczki – jednego jestem pewna – słodkości nigdy dość!

Dostępność:

Dostępny

Ilość porcji: 6
Kuchnia: Wegetariańska
Rodzaj dania: Deser
W pudełku: 1 i 3/4 szklanki mąki, 3/4 łyżki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 szklanka cukru, 2/3 szklanki masła orzechowego, 3 duże jaja, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 2/3 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 340 g masła, 2 szklanki cukru
Opis:

Zawsze zachwycałam się tak ślicznie wyglądającymi cupcakes’ami na zdjęciach i w amerykańskich filmach. Wreszcie nadarzyła się okazja żeby po raz pierwszy spróbować je zrobić i podarować jako urodzinowy prezent. Były przepyszne, choć kto za lukrem nie przepada lepiej niech zrobi bez niego, ponieważ razem babeczki są baaardzo słodkie. O i jeszcze jedno. Od dawna zastanawiałam się czemu istnieje podział na muffiny i cupcakesy. Doszperałam się i mogę się z wami podzielić wiedzą – obie babeczki swoją historię rozpoczynają w Stanach Zjednoczonych, różnica tkwi w składnikach oraz sposobie przyrządzania – muffiny zawierają w sobie olej, a ciasto wyrabia się dość niedbale – nie dbając o podział na składniki suche i mokre – wszystko miesza się razem. Natomiast cupcakes’y są z dodatkiem masła, które ucieramy, dzięki czemu zyskują delikatną, puszystą konsystencję. Nie jestem w stanie powiedzieć czy bardziej smakują mi jedne czy drugie babeczki – jednego jestem pewna – słodkości nigdy dość!


Składniki w Twoim pudełku:

1 i 3/4 szklanki mąki; 3/4 łyżki proszku do pieczenia; 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej; 1 szklanka cukru; 2/3 szklanki masła orzechowego; 3 duże jaja; 1/2 szklanki kwaśnej śmietany; 2/3 łyżeczki ekstraktu waniliowego; 340 g masła; 2 szklanki cukru


Dodatkowo będziesz potrzebował:


Foremki.


Wartości odżywcze:


Kalorie: 7626

Białko: 129g

Węglowodany: 858g

Tłuszcze: 403g

* Zamawiając 1szt. otrzymasz składniki na 18 babeczek.


* Przed zakupem pudełka ze składnikami na Twój przepis sprawdź informacje znajdujące się w zakładce alergeny.

Przepis na Babeczki "cupcakes’y" z masłem orzechowym i lukrem

Name: Babeczki "cupcakes’y" z masłem orzechowym i lukrem

Author: ramydada - Weronika Woźniak

Description: Cupcakes’y są z dodatkiem masła, które ucieramy, dzięki czemu zyskują delikatną, puszystą konsystencję.

Total Time: 45M

Type: deser

Recipe Yield: 6

Recipe Ingredients: 1 i 3/4 szklanki mąki, 3/4 łyżki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 szklanka cukru, 2/3 szklanki masła orzechowego, 3 duże jaja, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 2/3 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 340 g masła, 2 szklanki cukru

Calories: 7626

Sending
User Rating 5 (1 vote)

To może Ci się spodobać

    Przepis na Kotlety z marchewki i kaszy gryczanej niepalonej
    W E G E

    Przepis na Kotlety z marchewki i kaszy gryczanej niepalonej (12 szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Myślałam o burgerach, ale bułek w domu brak, a piec samej mi się nie chciało. Stanęło na kotletach i sałatką z pomidora, ale jest pysznie. Jakiś rok temu mama znalazła kaszę gryczaną NIEpaloną – jest szarawa i nie ma tego smaku, który mi wcześniej tak nie pasował. Warto spróbować jeśli tak jak ja, nie mogliście się przekonać do jedzenia kaszy gryczanej palonej. A jest bardzo zdrowa i pełna składników odżywczych i witamin. Także tak, będzie to przepis na wegańskie kotlety z marchewki i kaszy gryczanej, opierający się na przepisie wspomnianej już wcześniej Jadłonomii, ale z drobnymi modyfikacjami.

    Przepis na Rozgrzewający gulasz wołowy (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Gulasz jest zainspirowany przepisem z kwestii smaku, jednak ja dodałam od siebie kilka składników i uważam, że wyszedł rewelacyjny – mięso było mięciutkie i idealnie doprawione.

    Przepis na Makaron chow mein (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Bywa tak, że mamy potworną ochotę na chińczyka. Dlatego też coraz częściej uczę się gotować dania orientalne, które będą odpowiadały moim kubkom smakowym i będą przyrządzane porządnie, smacznie, a nie “aby zapchać głód”.

    Przepis na Serowe oponki karnawałowe (35 sztuk) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Karnawał w pełni, do tłustego czwartku jeszcze kilka dni, ale w tym okresie warto sobie pozwolić na “małe co nieco”. Oponki są proste i szybkie w przygotowaniu, a najsmaczniejsze są lekko ciepłe i świeżutkie. 

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.