Najlepsze przepisy - WegeWeda - Przepis w Garze

Przekąska

przepisy wegeweda agata dominiak

wegeweda.wordpress.com – Agata Dominiak

Mam na imię Agata. Jestem mamą małej Jagódki, redaktorką i człowiekiem od marketingu. Strona WegeWeda powstała jako wynik mojej miłości do gotowania, fascynacji dietą roślinną oraz chęci dzielenia się wiedzą dotyczącą takiego sposobu odżywiania. Z całą pewnością kuchnia roślinna zmienia życie! Uważam, że w roślinach tkwi ogromna lecznicza moc! „Niechaj pożywienie będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”.

Zróżnicowana i zbilansowana dieta wegańska to bogactwo dań, smaków, kolorów i aromatów, ale także witamin, minerałów i składników odżywczych. Przestawienie się na ten sposób odżywiania nie niesie ze sobą większych wyrzeczeń. Można jeść tak samo smacznie, a nawet lepiej niż przedtem. Korzyści dla człowieka, wynikające z diety roślinnej opartej o naturalne, jak najmniej przetworzone, sezonowe produkty są nie do przecenienia: lepsze zdrowie, dobre samopoczucie, jasny umysł, wzrastający kontakt z własnym ciałem i wnętrzem. Weganizm otwiera całkiem nową drogę. To nie tylko sposób odżywiania, ale styl życia!

  • Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami
    Label
    W E G E

    Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Szparagi to jedno z moich ulubionych warzyw. Lubię je jeść ugotowane na parze, czy zapieczone pod wegańskim beszamelem. Jako dodatek do sałatek smakuje równie dobrze.

  • Przepis na Falafel
    Label
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

  • Przepis na Sałatkę z kaszy pęczak ze szparagami, papryką i czarną fasolą
    Label
    W E G E

    Przepis na Sałatkę z kaszy pęczak ze szparagami, papryką i czarną fasolą (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Moje dzisiejsze danie to pełnowartościowe białko w towarzystwie warzyw. Kasza w połączeniu z fasolą i warzywami zawiera wszystko, co ci jest potrzebne. To danie idealne na lunch lub kolację. Smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Możesz zabrać je ze sobą do pracy, a czas przygotowania to tylko 20 minut. Wypróbuj!

  • Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu
    Label
    W E G E

    Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu (700g) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Prosty i szybki sposób na zrobienie pysznego pasztetu z warzyw, pozostałych po gotowaniu zupy. Czasem zastanawiamy się, co z nimi zrobić i gdy brakuje nam chęci lub pomysłu, po prostu je wyrzucamy. A szkoda!

  • Przepis na Domową granolę
    Label
    W E G E

    Przepis na Domową granolę (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Domowa granola to najlepsza alternatywa dla gotowych mieszanek ze sklepu, słodzonych „dziwnymi” substancjami. Można ją wcinać na sucho, z mlekiem, jogurtem lub zmiksowanymi owocami.

  • Przepis na Chlebek bananowy
    Label
    W E G E

    Przepis na Chlebek bananowy (1 keksówka) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Chlebek bananowy to taki trochę chlebek, a trochę ciasto. Jeżeli masz ochotę na coś słodkiego, to jest to idealny deser, ale świetnie sprawdzi się również jako śniadanie.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.