Najlepsze przepisy - WegeWeda - Przepis w Garze

Obiad

przepisy wegeweda agata dominiak

wegeweda.wordpress.com – Agata Dominiak

Mam na imię Agata. Jestem mamą małej Jagódki, redaktorką i człowiekiem od marketingu. Strona WegeWeda powstała jako wynik mojej miłości do gotowania, fascynacji dietą roślinną oraz chęci dzielenia się wiedzą dotyczącą takiego sposobu odżywiania. Z całą pewnością kuchnia roślinna zmienia życie! Uważam, że w roślinach tkwi ogromna lecznicza moc! „Niechaj pożywienie będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”.

Zróżnicowana i zbilansowana dieta wegańska to bogactwo dań, smaków, kolorów i aromatów, ale także witamin, minerałów i składników odżywczych. Przestawienie się na ten sposób odżywiania nie niesie ze sobą większych wyrzeczeń. Można jeść tak samo smacznie, a nawet lepiej niż przedtem. Korzyści dla człowieka, wynikające z diety roślinnej opartej o naturalne, jak najmniej przetworzone, sezonowe produkty są nie do przecenienia: lepsze zdrowie, dobre samopoczucie, jasny umysł, wzrastający kontakt z własnym ciałem i wnętrzem. Weganizm otwiera całkiem nową drogę. To nie tylko sposób odżywiania, ale styl życia!

  • Przepis na Gulasz afrykański
    Label
    W E G E

    Przepis na Gulasz afrykański (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Uwielbiam dania pachnące słońcem, szybkie w przygotowaniu, nieskomplikowane i pyszne. Ten gulasz w afrykańskim stylu jest słodko-ostry, z wyczuwalną nutą masła orzechowego i cynamonu. Papryczka chili nadaje temu daniu charakteru i świetnie równoważy słodki smak. Polecam spróbować wszystkim, którzy lubią szczyptę egzotyki w swojej kuchni.

  • Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki
    Label
    W E G E

    Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Ta masala to kolejne danie z serii „szybkie, proste, jednogarnkowe i pyszne” czyli takie, jakie lubię najbardziej. Gdy dołączą do tego egzotyczne, wyraziste smaki, to już w ogóle istne szaleństwo. „Garam masala” to w dosłownym tłumaczeniu „gorące przyprawy”.

  • Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

  • Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry
    Label
    W E G E

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.

  • Przepis na Falafel
    Label
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

  • Przepis na Zupę kokosową
    Label
    W E G E

    Przepis na Zupę kokosową (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Ta kompozycja warzyw, przypraw i ziół sprawi, że przeniesiesz się do gorącej Tajlandii. Koniecznie spróbujcie!

  • Przepis na Wege rosół
    Label
    W E G E

    Przepis na Wege rosół (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Spróbujcie wege wersji rosołu, a zapewniam Was, że nie będziecie chcieli wracać do tego mięsnego.

  • Przepis na Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu
    Label
    W E G E

    Przepis na Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu (4 porcje + 25 klopsików) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Generalnie lubię każde spaghetti, najbardziej z sosem pomidorowym, ale to z klopsikami bije na głowę wszystkie inne wersje spaghetti.

  • Przepis na Ostrą zupę meksykańska
    Label
    W E G E

    Przepis na Ostrą zupę meksykańska (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Latem nie unikam pikantnych przypraw, wręcz przeciwnie. Często gotuję pikantne dania, chyba nawet częściej niż zimą.

  • Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej
    Label
    W E G E

    Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej – bezglutenowe (20 szt) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie.

  • Przepis na Najlepsze burgery z czerwonej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Najlepsze burgery z czerwonej fasoli (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Na fast foody też czasem przychodzi chęć. Wiedz, że w bardzo łatwy i szybki sposób możesz przygotować swojego ulubionego fast fooda. Hamburgery lubi każdy, ten jest całkowicie w roślinnej wersji. Więc jeśli w sobotni wieczór szykuje Ci się wizyta znajomych, poczęstuj ich wegańskim hamburgerem. Jestem pewna, że nawet miłośnicy mięsa nim nie pogardzą. 

  • Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni
    Label
    W E G E

    Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Z kilku warzyw możesz ugotować wielki gar leczo, który wyżywi rodzinę przez kilka dni. Z przygotowaniem leczo poradzi sobie każdy.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.