Najlepsze przepisy - WegeWeda - Przepis w Garze

Kolacja

przepisy wegeweda agata dominiak

wegeweda.wordpress.com – Agata Dominiak

Mam na imię Agata. Jestem mamą małej Jagódki, redaktorką i człowiekiem od marketingu. Strona WegeWeda powstała jako wynik mojej miłości do gotowania, fascynacji dietą roślinną oraz chęci dzielenia się wiedzą dotyczącą takiego sposobu odżywiania. Z całą pewnością kuchnia roślinna zmienia życie! Uważam, że w roślinach tkwi ogromna lecznicza moc! „Niechaj pożywienie będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”.

Zróżnicowana i zbilansowana dieta wegańska to bogactwo dań, smaków, kolorów i aromatów, ale także witamin, minerałów i składników odżywczych. Przestawienie się na ten sposób odżywiania nie niesie ze sobą większych wyrzeczeń. Można jeść tak samo smacznie, a nawet lepiej niż przedtem. Korzyści dla człowieka, wynikające z diety roślinnej opartej o naturalne, jak najmniej przetworzone, sezonowe produkty są nie do przecenienia: lepsze zdrowie, dobre samopoczucie, jasny umysł, wzrastający kontakt z własnym ciałem i wnętrzem. Weganizm otwiera całkiem nową drogę. To nie tylko sposób odżywiania, ale styl życia!

  • Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami
    Label
    W E G E

    Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Szparagi to jedno z moich ulubionych warzyw. Lubię je jeść ugotowane na parze, czy zapieczone pod wegańskim beszamelem. Jako dodatek do sałatek smakuje równie dobrze.

  • Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

  • Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry
    Label
    W E G E

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.

  • Przepis na Falafel
    Label
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

  • Przepis na Zupę kokosową
    Label
    W E G E

    Przepis na Zupę kokosową (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Ta kompozycja warzyw, przypraw i ziół sprawi, że przeniesiesz się do gorącej Tajlandii. Koniecznie spróbujcie!

  • Przepis na Sałatkę z kaszy pęczak ze szparagami, papryką i czarną fasolą
    Label
    W E G E

    Przepis na Sałatkę z kaszy pęczak ze szparagami, papryką i czarną fasolą (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Moje dzisiejsze danie to pełnowartościowe białko w towarzystwie warzyw. Kasza w połączeniu z fasolą i warzywami zawiera wszystko, co ci jest potrzebne. To danie idealne na lunch lub kolację. Smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Możesz zabrać je ze sobą do pracy, a czas przygotowania to tylko 20 minut. Wypróbuj!

  • Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu
    Label
    W E G E

    Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu (700g) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Prosty i szybki sposób na zrobienie pysznego pasztetu z warzyw, pozostałych po gotowaniu zupy. Czasem zastanawiamy się, co z nimi zrobić i gdy brakuje nam chęci lub pomysłu, po prostu je wyrzucamy. A szkoda!

  • Przepis na Ostrą zupę meksykańska
    Label
    W E G E

    Przepis na Ostrą zupę meksykańska (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Latem nie unikam pikantnych przypraw, wręcz przeciwnie. Często gotuję pikantne dania, chyba nawet częściej niż zimą.

  • Przepis na Najlepsze burgery z czerwonej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Najlepsze burgery z czerwonej fasoli (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Na fast foody też czasem przychodzi chęć. Wiedz, że w bardzo łatwy i szybki sposób możesz przygotować swojego ulubionego fast fooda. Hamburgery lubi każdy, ten jest całkowicie w roślinnej wersji. Więc jeśli w sobotni wieczór szykuje Ci się wizyta znajomych, poczęstuj ich wegańskim hamburgerem. Jestem pewna, że nawet miłośnicy mięsa nim nie pogardzą. 

  • Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni
    Label
    W E G E

    Przepis na Leczo z papryki, cukinii i dyni (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Z kilku warzyw możesz ugotować wielki gar leczo, który wyżywi rodzinę przez kilka dni. Z przygotowaniem leczo poradzi sobie każdy.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.