Najlepsze przepisy - WegeWeda - Przepis w Garze

5

przepisy wegeweda agata dominiak

wegeweda.wordpress.com – Agata Dominiak

Mam na imię Agata. Jestem mamą małej Jagódki, redaktorką i człowiekiem od marketingu. Strona WegeWeda powstała jako wynik mojej miłości do gotowania, fascynacji dietą roślinną oraz chęci dzielenia się wiedzą dotyczącą takiego sposobu odżywiania. Z całą pewnością kuchnia roślinna zmienia życie! Uważam, że w roślinach tkwi ogromna lecznicza moc! „Niechaj pożywienie będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”.

Zróżnicowana i zbilansowana dieta wegańska to bogactwo dań, smaków, kolorów i aromatów, ale także witamin, minerałów i składników odżywczych. Przestawienie się na ten sposób odżywiania nie niesie ze sobą większych wyrzeczeń. Można jeść tak samo smacznie, a nawet lepiej niż przedtem. Korzyści dla człowieka, wynikające z diety roślinnej opartej o naturalne, jak najmniej przetworzone, sezonowe produkty są nie do przecenienia: lepsze zdrowie, dobre samopoczucie, jasny umysł, wzrastający kontakt z własnym ciałem i wnętrzem. Weganizm otwiera całkiem nową drogę. To nie tylko sposób odżywiania, ale styl życia!

  • Przepis na Gulasz afrykański
    Label
    W E G E

    Przepis na Gulasz afrykański (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Uwielbiam dania pachnące słońcem, szybkie w przygotowaniu, nieskomplikowane i pyszne. Ten gulasz w afrykańskim stylu jest słodko-ostry, z wyczuwalną nutą masła orzechowego i cynamonu. Papryczka chili nadaje temu daniu charakteru i świetnie równoważy słodki smak. Polecam spróbować wszystkim, którzy lubią szczyptę egzotyki w swojej kuchni.

  • Przepis na Falafel
    Label
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

  • Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej
    Label
    W E G E

    Przepis na Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej – bezglutenowe (20 szt) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości odżywczych. Najwygodniejszy sposób, aby oddzielić dynię od skóry jest jej upieczenie.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.