Najlepsze przepisy - WegeWeda - Przepis w Garze

WegeWeda – Agata Dominiak

przepisy wegeweda agata dominiak

wegeweda.wordpress.com – Agata Dominiak

Mam na imię Agata. Jestem mamą małej Jagódki, redaktorką i człowiekiem od marketingu. Strona WegeWeda powstała jako wynik mojej miłości do gotowania, fascynacji dietą roślinną oraz chęci dzielenia się wiedzą dotyczącą takiego sposobu odżywiania. Z całą pewnością kuchnia roślinna zmienia życie! Uważam, że w roślinach tkwi ogromna lecznicza moc! „Niechaj pożywienie będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”.

Zróżnicowana i zbilansowana dieta wegańska to bogactwo dań, smaków, kolorów i aromatów, ale także witamin, minerałów i składników odżywczych. Przestawienie się na ten sposób odżywiania nie niesie ze sobą większych wyrzeczeń. Można jeść tak samo smacznie, a nawet lepiej niż przedtem. Korzyści dla człowieka, wynikające z diety roślinnej opartej o naturalne, jak najmniej przetworzone, sezonowe produkty są nie do przecenienia: lepsze zdrowie, dobre samopoczucie, jasny umysł, wzrastający kontakt z własnym ciałem i wnętrzem. Weganizm otwiera całkiem nową drogę. To nie tylko sposób odżywiania, ale styl życia!

Zobacz koszyk “Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami (4 porcje) | zero waste” został dodany do koszyka.
  • Przepis na Brownie z fasoli i bananów
    Label
    W E G E

    Przepis na Brownie z fasoli i bananów (Forma 30 x 14 cm) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Roślinna wersja Brownie. Możesz się nim zajadać bez wyrzutów sumienia, bo składa się z samych zdrowych składników. Jest bardzo smaczne, a fasola w tym przepisie jest właściwie niewyczuwalna.

  • Przepis na Gulasz afrykański
    Label
    W E G E

    Przepis na Gulasz afrykański (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    39,99  z VAT

    Uwielbiam dania pachnące słońcem, szybkie w przygotowaniu, nieskomplikowane i pyszne. Ten gulasz w afrykańskim stylu jest słodko-ostry, z wyczuwalną nutą masła orzechowego i cynamonu. Papryczka chili nadaje temu daniu charakteru i świetnie równoważy słodki smak. Polecam spróbować wszystkim, którzy lubią szczyptę egzotyki w swojej kuchni.

  • Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki
    Label
    W E G E

    Przepis na Masale z kalafiora i cieciorki (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Ta masala to kolejne danie z serii „szybkie, proste, jednogarnkowe i pyszne” czyli takie, jakie lubię najbardziej. Gdy dołączą do tego egzotyczne, wyraziste smaki, to już w ogóle istne szaleństwo. „Garam masala” to w dosłownym tłumaczeniu „gorące przyprawy”.

  • Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami
    Label
    W E G E

    Przepis na Sałatkę z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    44,99  z VAT

    Szparagi to jedno z moich ulubionych warzyw. Lubię je jeść ugotowane na parze, czy zapieczone pod wegańskim beszamelem. Jako dodatek do sałatek smakuje równie dobrze.

  • Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Gotowane według mnie nie bardzo nadają się do spożycia, za to te pieczone podane ze zwykłą sałatką ze świeżych warzyw stanowią dla mnie pełnowartościowy obiad, którym nasycam się na długi czas.

  • Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry
    Label
    W E G E

    Przepis na Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na spaghetti cytrynowe natknęłam się przypadkiem na którejś z zagranicznych stron. Zainspirował mnie on do stworzenia swojej wersji tego dania.

  • Przepis na Falafel
    Label
    W E G E

    Przepis na Falafel (25szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Falafel, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, stanowi wspaniały roślinny odpowiednik popularnego kebaba.

  • Przepis na Zupę kokosową
    Label
    W E G E

    Przepis na Zupę kokosową (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Ta kompozycja warzyw, przypraw i ziół sprawi, że przeniesiesz się do gorącej Tajlandii. Koniecznie spróbujcie!

  • Przepis na Wege rosół
    Label
    W E G E

    Przepis na Wege rosół (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Spróbujcie wege wersji rosołu, a zapewniam Was, że nie będziecie chcieli wracać do tego mięsnego.

  • Przepis na Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu
    Label
    W E G E

    Przepis na Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu (4 porcje + 25 klopsików) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Generalnie lubię każde spaghetti, najbardziej z sosem pomidorowym, ale to z klopsikami bije na głowę wszystkie inne wersje spaghetti.

  • Przepis na Sałatkę z kaszy pęczak ze szparagami, papryką i czarną fasolą
    Label
    W E G E

    Przepis na Sałatkę z kaszy pęczak ze szparagami, papryką i czarną fasolą (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Moje dzisiejsze danie to pełnowartościowe białko w towarzystwie warzyw. Kasza w połączeniu z fasolą i warzywami zawiera wszystko, co ci jest potrzebne. To danie idealne na lunch lub kolację. Smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Możesz zabrać je ze sobą do pracy, a czas przygotowania to tylko 20 minut. Wypróbuj!

  • Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu
    Label
    W E G E

    Przepis na Pasztet z warzyw z rosołu (700g) | zero waste

    0 out of 5
    29,99  z VAT

    Prosty i szybki sposób na zrobienie pysznego pasztetu z warzyw, pozostałych po gotowaniu zupy. Czasem zastanawiamy się, co z nimi zrobić i gdy brakuje nam chęci lub pomysłu, po prostu je wyrzucamy. A szkoda!