Najlepsze przepisy - ramydada - Przepis w Garze

Wegańska

przepisy ramydada weronika woźniak

ramydada.com.pl – Weronika Woźniak

Weronika Woźniak z bloga Ramydada to miłośniczka dobrego jedzenia. Nad życie kocha gluten i tzw. comfort food. W jej przepisach znajdziecie inspiracje na szybkie dania do przygotowania zaraz po pracy, jak i pomysły na pyszne śniadania czy kolacje dla znajomych. Będą też przepisy na pyszne desery, z dużą ilością masła, bo takie są najsmaczniejsze. Stara się żyć w zgodzie z kalendarzem sezonowości. Gdzieś z tyłu głowy przyświeca jej idea Slow Food, o którego członkach robiła zresztą robiła badania etnograficzne.

W wolnych chwilach, gdy akurat nie gotuje i nie wymyśla nowych przepisów, lubi czytać książki i oglądać Netflixa w towarzystwie swoich dwóch kotów, które kocha do szaleństwa. Uwielbia także kulinarne podróże, z których nie tylko przywozi nowe inspiracje – ostatnio na przykład uczyła Włochów, jak zrobić beszamel…

  • Przepis na Kotlety z marchewki i kaszy gryczanej niepalonej
    Label
    W E G E

    Przepis na Kotlety z marchewki i kaszy gryczanej niepalonej (12 szt) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Myślałam o burgerach, ale bułek w domu brak, a piec samej mi się nie chciało. Stanęło na kotletach i sałatką z pomidora, ale jest pysznie. Jakiś rok temu mama znalazła kaszę gryczaną NIEpaloną – jest szarawa i nie ma tego smaku, który mi wcześniej tak nie pasował. Warto spróbować jeśli tak jak ja, nie mogliście się przekonać do jedzenia kaszy gryczanej palonej. A jest bardzo zdrowa i pełna składników odżywczych i witamin. Także tak, będzie to przepis na wegańskie kotlety z marchewki i kaszy gryczanej, opierający się na przepisie wspomnianej już wcześniej Jadłonomii, ale z drobnymi modyfikacjami.

  • Przepis na Zupe-krem z dyni
    Label
    W E G E

    Przepis na Zupe-krem z dyni (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Własne eksperymenty wychodzą najsmaczniej, jak już kiedyś pisałam. Poprzednia zupa była bez smaku, kolejna dużo za ostra jak dla mnie, no i nareszcie udało mi się zrobić zupę delikatnie słodką a zarazem lekko pikantną. Jeśli ktoś lubi pikantne smaki to może podwoić dawkę pieprzu, ostrej papryki i curry. Jak dla mnie jest wystarczająco i na prawdę pysznie. A już powoli poddawałam się i myślałam, że nie da się zrobić dobrej, smacznej dyni.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.