Najlepsze przepisy - Jedzeniowy - Przepis w Garze

Jedzeniowy – Jakub Zieliński (Page 2)

  • Przepis na Zupe krem z brokułów
    Label
    W E G E

    Przepis na Zupe krem z brokułów (6 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Przepis na krem brokułowy jest zaskakująco banalny – wystarczy zalać przesmażone warzywa bulionem, ugotować do miękkości i zblendować – zupa brokułowa gotowa!

  • Przepis na Wrapy z hummusem i suszonymi pomidorami
    Label
    W E G E

    Przepis na Wrapy z hummusem i suszonymi pomidorami (1 porcja) | zero waste

    0 out of 5
    7,99  z VAT

    Wrapy z hummusem i suszonymi pomidorami – bez wysiłku podczas gotowania, bez ryzyka, że coś się zabrudzi, bez większego sprzątania, obiad idealny do lunchboxa.

  • Przepis na Węgierskie leczo z ciecierzycą
    Label
    W E G E

    Przepis na Węgierskie leczo z ciecierzycą (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Z podróży na Węgry, oprócz zdjęć, pamiątek i wspomnień przywiozłem kilka pomysłów na nowe przepisy, które mogłyby pojawić się na blogu. Oto jeden z nich – węgierskie leczo z ciecierzycą.

  • Przepis na Najlepsze czekoladowe muffinki
    Label
    W E G E

    Przepis na Najlepsze czekoladowe muffinki (11szt.) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Muffiny czekoladowe są bardzo kaloryczne, ale i bardzo smaczne. Puszyste, mocno czekoladowe. Idealne do popołudniowej kawy lub na deser po sycącym obiedzie.

  • Przepis na Smażoną kaszę jęczmienna z suszonymi pomidorami
    Label
    W E G E

    Przepis na Smażoną kaszę jęczmienna z suszonymi pomidorami (2 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Jakiś czas temu miałem właśnie taki dzień, w którym nie chciało mi się stać w kuchni… i przygotowałem smażoną kaszę jęczmienną z suszonymi pomidorami.

  • Przepis na Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym
    Label
    W E G E

    Przepis na Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym (5 porcji) | zero waste

    0 out of 5
    24,99  z VAT

    Zupa krem z kukurydzy to danie, które zniewala smakiem – słodycz kukurydzy, mleka kokosowego i papryki, do tego ostrość czosnku oraz imbiru i aromat przypraw.

  • Przepis na Focaccie z oliwkami
    Label
    W E G E

    Przepis na Focaccie z oliwkami (4 porcje) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    We Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw.

  • Przepis na Dyniową lasagne z soczewicą
    Label
    W E G E

    Przepis na Dyniową lasagne z soczewicą (Forma 15 x 23 cm) | zero waste

    0 out of 5
    34,99  z VAT

    Dyniowa lasagne opiera się oczywiście na klasycznym przepisie na lazanię, który odpowiednio zmodyfikowałem – sos beszamelowy zamieniłem na dynię doprawioną gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem, a mięso mielone w sosie pomidorowym zamieniłem na czerwoną soczewicę. Rezygnując z dodawania sera do dyniowej lazanii znacząco ją odchudziłem.

  • Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli
    Label
    W E G E

    Przepis na Czosnkową pastę z białej fasoli (400g) | zero waste

    0 out of 5
    14,99  z VAT

    Ze względu na charakterystyczny zapach świeżego czosnku do pasty dorzuciłem sporo natki pietruszki – dzięki niej można łatwo pozbyć się zapachu czosnku z ust.

Koszyk Przepis usunięty. Undo
  • Koszyk jest pusty.